På pinne for folket
På pinne for folket
På pinne for folket
På pinne for folket
På pinne for folket
På pinne for folket
På pinne for folket
På pinne for folket
På pinne for folket

På pinne for folket

Du må ikke spise med pinner for at de tre testbilene skal falle i smak. Det holder at du har behov for en praktisk familiebil med god plass. Disse tre stasjonsvognene fra asiatiske produsenter er ujålete og rommelige.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i Bil 5-2013.

Både Toyota Avensis og Hyundai i40 har vært med oss i test tidligere, mens Mazda6 er helt fersk.

Ved første øyekast kan det virke som om det dreier seg om en ansiktsløftning av Mazdas rommelige stasjonsvogn, men i virkeligheten har konstruktørene laget en ny bil, noe som blant annet understrekes av at akselavstanden er økt med 5 centimeter fra forgjengeren.

I denne bilklassen er det diesel som dominerer, så vi har valgt alle tre testbilene med relativt kraftige dieselmotorer. For eksempel er dieselandelen på i40 hele 98 prosent så langt i år. Men for å ha nevnt det, både Avensis og Mazda6 har noe høyere bensinandel blant de bilene som er registrert hittil i år.

Alle tre er rommelige, ujålete forhjulsdrevne stasjonsvogner som er velegnet som både firmabiler og familiebiler - de dekker et transportbehov for folk flest.

At det er snakk om tre asiater skal vi ikke trekke for langt, for eksempel er Hyundai i40 utviklet og designet i konsernets europeiske senter i tyske Rüsselsheim, mens Avensis er utviklet ved Toyotas designsenter i Frankrike og produseres i Derbyshire i England.

LES VIDERE:
- Innledning
- Hyundai i40
- Mazda6
- Toyota Avensis
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Hyundai i40
- Testvurdering og poeng Mazda6
- Testvurdering og poeng Toyota Avensis

Powered by Labrador CMS