Konklusjon

Publisert Sist oppdatert

Innledning

Det ble ingen lystig test for Vectra. Spesielt var 2,2-literen og automatgearkassen i vår testbil en skuffelse, men også komforten og ikke minst sjåførens sittekomfort må forbedres hvis Vectra skal henge med Passat og Mondeo som må regnes som de argeste konkurrentene. Ellers gir Vectra et meget godt inntrykk og vi skal komme tilbake til Vectra så snart vi får slått kloa i en 2,2-liter med manuell gearkasse.

Passat holder koken og er en bil det er lett å bli glad i, men den mangler det siste som gjør at den blir sjåførenes favoritt. Passasjerene vil derimot ha det meget komfortabelt i Passaten.

Er det kjøremaskin du jakter på, er Mondeo fortsatt bilen i denne klassen. Kjøreegenskapene er førsteklasses og selv om den ikke har komfort helt på høyde med Passat og Mazda 6 er dette veldig bra og få vil karakterisere komforten som dårlig. Litt bedre sittekomfort foran og litt mer vekt på detaljer hadde ikke skadet.

Mazda 6 ble vår favoritt. Lettkjørt, velutstyrt, elegant og en bil det er lett å trives med når veiene er krevende. Motoren er sprek og den har en utveksling som gjør at den går billig også når veiene er mer enn normalt bakkete. Mazda 6 føles litt billigere enn de tre europeerne, og er det, men kvaliteten har det aldri vært grunn til å sette spørsmålstegn ved når det gjelder Mazda.

LES VIDERE:
-
Mazda 6
- Opel Vectra
- Ford Mondeo
- VW Passat
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS