Picasso Automotive 660 LMS
Picasso Automotive 660 LMS

Supersport fra Sveits

Ny Picasso, gammel oppskrift

Hvor lenge er det siden Citroën begynte å benytte seg av Picasso-navnet? Nesten 20 år? Men nå er det en annen Picasso på gang. Stefano heter han, og han snakker både racing og landevei og definitivt interessante prestasjoner.

Stefano Picasso er sveitser, har grunnlagt Picasso Automotive Creations SA, begynte å snakke produkt i fjor, og nå viser han frem sin 660 LMS som han sier han skal begynne å levere mot slutten av året.

Hovedkvarteret ligger i San Vittore, ikke det store fengselet i Milano, men en liten by som faktisk er i Sveits – helt oppi den italienske grensen.

Grensesprengende

Like greit det, for svært meget av denne bilen er italiensk selv om Picasso kaller den den første superbilen i Sveits. Der har han åpenbart fullstendig glemt for eksempel Monteverdi Hai eller alle bilene til Sbarro.

Men den virker ganske super denne også. Navnet kommer av at den har 660 hestekrefter, LM fordi karosseriet er inspirert av den nye hyperbilgenerasjonen som bygges for Le Mans, og S’en er for Strada – landevei.

Ikke flere enn 21 skal bygges, i bestillingsboken står det € 820.000 og en racingutgave skal være baneklar til neste sesong.

Det er ikke no problem, sier Picasso. Gatebilen er allerede bygget som er racerbil. Karbon over det hele for max stivhet og minst mulig vekt.

960 kg downforce

Karosseriet har vært gjennom både omfattende regneprogram og mange timer i vindtunnel. Det fortelles at maksimalt marktrykk som oppstår ved toppfart, 315 km/t, ligger på 960 kg.

Karosseriet og den bærende strukturen er både designet, konstruert og bygget av NuTeCo i Pombia, Italia som blant annet har prestert det som påstås å være den lengste karbonplaten i bransjen, med 324 cm.

Men allikevel skal det bygges en ny monocoque til raceren, 20 prosent lettere og 24 prosent stivere. Med motoren gjøres det derimot ikke noe, den er utrolig pålitelig og det er ingen grunn til å prøve å hente ut noe mer av den, sier Picasso.

Den er forresten også italiensk. Autotecnica Motori ligger i Casalmaggiore, også Italia, og har bygget racermotorer i mange år.

Klikk-klakk

Her dreier det seg om en tørrsump twin-turbo V6 på tre liter som gjerne drar 8.000 omdreininger og byr på 660 hk og 720 Nm. underveis. Og leverer det hele gjennom en seks trinns klikk-klakk kasse fra Sadev. Brembo på alle hjulene og spesialbygde Pirelli P Zero Trofeo R dekk på 245/35 R19 foran og 315/30 R20 bak.

Men når jeg er kommet så langt begynner jeg å lure litt. For da jeg gikk inn på hjemmesidene til både NuTeCo og Autotecnica, virket det som om begge hadde trukket sitt siste åndedrag rundt 2018-2019.

Den slags gjør meg alltid litt skeptisk når det dreier seg om historier av denne typen.

Men heldigvis: Sadev og Brembo vet jeg finnes og dessuten har Pirelli, og de pleier å være troverdige, en lang historie om det kommende racing-engasjementet til Picasso på hjemmesiden sin, og om at Pirelli kommer til å stille opp hele veien. Og siden den historien var datert 3. mai i år, høres det ut som det er liv i foretaket allikevel.

Det er forresten noen flere spesifikasjoner også: 437 x 197 x 125 cm for eksempel, og 980 kg.

Jeg skal følge med, så skal dere få beskjed når jeg vet noe mer, den ene eller andre veien.

Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Picasso 660 LMS
Powered by Labrador CMS