DS 7 Crossback og Lexus NX 300h
DS 7 Crossback og Lexus NX 300h
DS 7 Crossback og Lexus NX 300h
DS 7 Crossback og Lexus NX 300h
DS 7 Crossback og Lexus NX 300h
DS 7 Crossback og Lexus NX 300h

Premium-utfordrerne

Hva har DS 7 å stille opp med i premiumkampen? Vi målte den mot oppgradert Lexus NX 300h, og ble ganske overrasket over utfallet.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i Bil 8/9-2019.

Walkover tenkte jeg da jeg svingte ut på E18 med Lexus NX 300h, nå oppgradert etter å ha vært i salg i noen år. Hva har DS 7 Crossback, en ny fransk SUV fra et for de fleste totalt ukjent merke, å stille opp med her?

For å finne ut av det tok vi like godt de to med på langtur, pakket opp med helgebagasje, dro over fjellet og ut til Utsira, landets minste kommune i folketall og så forblåst at to vindmøller på østsiden av øya er nok til å forsyne kommunen med strøm. Noen av «veiene» der ute er såpass krevende at de både betinger høy bakkeklaring og helst 4x4.

Utfordrer
SUV-er står for en tredel av nybilsalget i Norge og er bilklassen som vokser mest over hele verden. Når SUV-kaka øker i omfang ønsker naturlig nok flere å sitte ved bordet å spise av den. Det har gitt oss en flom av nye, høybygde folkemodeller og mer påkostede varianter de siste årene, DS 7 inkludert.

Siden Norge på mange bilområder skiller seg fra resten av verden med tunge innslag av ladbare biler fordi de skattlegges gunstig, er det ikke lett for nykommere å få fotfeste. Det har Lexus smertelig fått erfare. Etter mer enn 20 år i Norge som Toyotas luksusbilarm med jevnlige seire i tunge kvalitetsundersøkelser, har ikke merket oppnådd mer enn en halv prosent markedsandel.

Lexus deler i betydelig grad teknologi med Toyota, men det skal ikke være synlig for bileieren.

LES VIDERE:

- Del 1

- Del 2

- Vårt valg

- Testdata og poeng

OBS!
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase.

Powered by Labrador CMS