BMW Alpina med 600 hk

BMW har besluttet å ikke bygge noen M7, men det er ikke noe dårlig alternativ Alpina nå varter opp med.

Publisert

Alpina har foredlet BMW-modeller i over 50 år, mer enn hva BMWs egen M Sport kan skryte av. Nå tilbyr de en ny toppmodell i form av BMW Alpina B7 xDrive.

Den potente 7-serien får sin verdensdebut ved bilutstillingen i Chicago og kommer på markedet til høsten.

Dagens B7 xDrive er ingen sinke med sine 540 turbohester, men i den nye modellen høyner Alpina effekten til 600 hester og øker maks dreiemoment til 800 Newtonmeter. Dermed bør den kunne matche rivaler som Mercedes-AMG S63 med 577 hk og Audi A8 Plus med 605 hk.

Oppspritet
Den 4,4liters V8-motoren er hentet fra 750i, men effekten er altså økt fra de opprinnelige 445 hestene til 600!

Alpina B7 xDrive gjør null til 60 mph (96 km/t) på 3,6 sekunder mens toppfarten er oppgitt til 310 km/t.

Bilen har hentet luftfjæringen fra standard 7-serien, og det samme gjelder firehjulsdriften. Chassiset kan justeres av føreren, og ved høye hastigheter reduseres bakkeklaringen med 20 mm.

Fintunet
Alpina har lagt inn egne sine innstillinger for chassiset og har i tillegg utstyrt bilen med firehjulsstyring. Bakhjulene styre i samme retning som forhjulene i høye hastigheter, og i motsatt retning i lave hastigheter for å gjøre bilen mer smidig i bytrafikk.

Sammenlignet med en vanlig 7-serie skiller Alpina-modellen seg ut gjennom egen aerodynamikk og klassiske Alpina-felger der 20-tommere er standard, men du kan også få 21-tommere i tilsvarende design.

Alpina setter også sitt preg på interiøret med lekkert skinn og spesielle detaljer rundt dashbordet og på rattet.

Og har du lyst til å sette ditt helt spesielle preg på bilen, er jeg sikker på at Alpina kan hjelpe deg med det også, så lenge du er villig til å bla opp prisen de forlanger.

Powered by Labrador CMS