A-Klasse får ny inntrekker

Mercedes har foretatt en ansiktsløfting av A-Klasse. Når den kommer til Norge i september, byr de på en inntrekker til under kr 200.000. Men vil den selge?

Publisert Sist oppdatert


A-Klasse har ikke blitt den store suksessen her i landet. Hittil i år er det i følge OFV registrert 222 nye biler, en nedgang på 37 % fra tilsvarende periode i fjor, og godt under halvparten så mange som BMW har fått ut av sin 1-serie.

LES A-KLASSE EFFEKTIVISERES

Ved hjelp av en attraktiv pris håper Mercedes nå å snu utviklingen. Når de nye modellene er på plass, får du en A150 Blue Efficiency for kr 193.000 kroner. Forutsatt at du klarer deg med tre dører! For to dører mer forlanger nemlig Mercedes et tillegg på kr 26.200!!

Inntrekker?

I dag selges det nesten ikke A-Klasse med tre dører. Er dette så bare lureri for å trekke kunder til forhandlerne?

– Vi mener ikke det, sier PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz Norge, Hanne W. Nilsson. Hun tror tvert imot mange nå vil velge en 3-dørsutgave når prisforskjellen blir så stor og utstyret ellers er identisk.

BlueEfficiency (BE) er modeller med lavere forbruk og utslipp takket være en rekke tiltak som start/stopp, gearskiftindikator mm. En A150 BE klarer seg med et snittforbruk på 0,58 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 139 gram per kilometer (mot 148 g/km i en vanlig A150).

LES MER I MERCEDES BLIR RENERE

Sammenlignet med dagens A150, faller prisen med 18.500 for en BlueEfficiency-modell med tre dører. 5-dørsutgaven går imidlertid bare ned med 2800 kroner, i følge nedenstående priser fra Mercedes Benz Norge.

Det er med andre ord mye å spare dersom du velger minste motorer og tre dører, men vi undres om det er nok til å løfte A-Klasse salget til et mer anstendig nivå.

Priser

Her er de nye prisene sammenlignet med dagens modeller

Powered by Labrador CMS