Mercedes-Benz A 25 AMG
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz A 25 AMG
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz A 25 AMG
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz A 25 AMG
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz A 25 AMG
Foto: Carparazzi©

Mercedes tar av

Med nye A- og B-Klasse har Mercedes tatt viktige grep for å tiltrekke seg yngre kjøpere. Bilen vi har fanget her henvender seg nok primært til rike pappagutter.

Publisert Sist oppdatert

De minste Mercedes-modellene har ikke fremstått som spesielt sexy biler, og kjøpegruppen har i stor grad bestått av gråhårede fruer og herrer. Men med lanseringen av de nye modellene - spesielt A-Klasse - håper de å kvitte seg med gubbestemplet.

Og de bør kunne lykkes – for her får man biler som med hensyn både til design og funksjon er mer like de konkurrentene, Audi og BMW, har oppnådd suksess med. Spesielt gjelder det nye A-Klasse som blir en direkte BMW 1-serie-utfordrer.

Og Mercedes skal tydeligvis utfordre de mest sportslige modellene fra konkurrentene i Bayern også. Her har Carparazzis fotografer fanget en lettere kamuflert AMG-utgave under testing – noe som er lett synlig på fete felger og sportseksos med to enderør.

Trolig får den betegnelsen A 25 AMG, og under testing har Mercedes hatt med en heftig Golf R som benchmark.

LES: Vår prøvekjøring av Golf R

AMG vil trolig trimme en 2-liters turbomotor til å yte mellom 320 og 350 hestekrefter. Denne vil de kombinere med en dobbel clutch girkasse og 4Matic firehjulsdrift.

Høres ut som en spennende ungdomsbil – men du kommer neppe særlig langt med et vanlig studentlån her. Så kanskje må Mercedes fortsatt slite med oss gråhårede?

Powered by Labrador CMS