Det blir i familien
Det blir i familien
Det blir i familien
Det blir i familien
Det blir i familien

Det blir i familien

Selv om ulikhetene er mange, kan ikke en slanket A4 Avant fraskrive seg et snev av slektskap med VW Passat. Men hvem av dem skal jeg velge?

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i Bil 6-2016.

OBS!
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase.

Å holde ny Audi A4 Avant med 190 hk dieselmotor, quattro og S tronic opp mot ikke fullt så nye VW Passat Alltrack, også den med samme motor, 4Motion og DSG, kan lett bli oppfattet som et i-landsproblem. Og naturligvis er det det.

Men like fullt handler det om valg når du står der med en drøy halv million kroner og ønsker deg ny familiebil.

For mange handler ikke dette først og fremst om valg, men om merkeoppfatning. Om hvem man er og hva det er viktig å bli sett i. Sånn sett har Audi, BMW og Mercedes sine trofaste venner som knapt viker en tomme fra merkevaren.

Ser mot Audi
Vi i testteamet er likevel ganske sikre på at også en del VW Passat-eiere ser i retning av Audi, og særlig når noe nytt derfra befinner seg i bilbutikken. Derfor tok vi med begge på tur for å sjekke ut om A4 har noe mer å fare med enn Passat.

Hvorfor vi valgte Alltrack og ikke vanlig Passat henger sammen med at nesten alle som velger Passat med stor motor og firehjulsdrift satser på Allroad-varianten.

Og ja, her er det ikke mange likheter å spore. Innvendig er det null, plattformene er forskjellige ved at Audi har motoren i fartsretningen mens den fortsatt står på tvers i Passat.

Firehjulsdriftsteknologien og girkassene er ulike og bilene kjører helt forskjellig. Kun motoren er den samme, men heller ikke det kommer spesielt tydelig fram i annet enn at begge – de yter 190 hk og har 400 Nm i moment – gir mer enn tilstrekkelig kraftoverskudd.

LES VIDERE:

- Del 1

- Del 2

- Konklusjon

- Testdata og poeng

Powered by Labrador CMS