Audi A8 L Security W12
Audi A8 L Security W12
Audi A8 L Security W12
Audi A8 L Security W12
Audi A8 L Security W12
Audi A8 L Security W12
Audi A8 L Security W12

A8 – det er sikkert

Føler du at du har behov for en bil med sikkerhet ut over det vanlige, kan det være greit å vite at Audi A8 L Security W12 er leveringsklar fra tredje kvartal i år.

Publisert Sist oppdatert

Ved første øyekast er det ikke lett å skille Audi A8 L Security fra en vanlig A8, du må se nøye og vite hva du skal se etter, for eksempel at både front- og bakrute og alle sidevinduene er tykkere. Audi benytter spesialglass med et splintsikkert lag av polykarbonat på innsiden.

Audi A8 L Security er sertifisert av det tyske ballistiske testsenteret i München i samsvar med klasse VR 7, som er den høyeste sikkerhetsklassifiseringen av private kjøretøy.

Et av kravene er at karosseriplater og vinduer må tåle skudd fra definerte håndvåpen. Enkelte karosseriplater må også stå i mot visse eksplosiver.

Nødutgang
Til standardutstyret hører et intercom-system hvor passasjerene kan kommunisere med folk på utsiden av bilen selv om alle vinduer er lukket. En høyttaler er skjult i grillen, og det er mikrofoner både innvendig og utvendig.

Som ekstrautstyr kan du bestille et system for «nødutgang» som kan benyttes hvis dørene er blokkert.

Hvis sjåføren eller en passasjer trykker på en skjult knapp samtidig som han drar i døråpneren, vil pyroteknikk sprenge boltene i dørhengslene. Dermed kan dørene åpnes med et lett dytt fra innsiden.

Et system for nødluft sørger for at kupéen får et overtrykk som hindrer giftig gass å trenge inn, samtidig som passasjerene har frisk luft inne i bilen. Til ekstrautstyret hører også Security Start som gjør det mulig å fjernstarte motoren ved hjelp av radiosignal.

V8 og W12
To motorer star på menyen, hvorav bare den største er klar for levering i tredje kvartal, nemlig en 6,3-liter W12-motor med 500 hk ytelse og et dreiemoment på 625 newtonmeter. Den sørger for en akselerasjon fra null til hundre på 7,1 sekunder.

Den «lille» motoren er en 4,0-liter V8 biturbo som byr på 435 hk og et moment på 600 Nm. Motorene er selvfølgelig kombinert med quattro-drift.

Er du potensiell kjøper av en slik bil, kan du regne med at Audi yter ekstraservice i form av spesialopplæring for både sjåfør og bileier.

Powered by Labrador CMS