Familiebil med høy potens

Ved første øyekast ser den ut som en vanlig Honda Accord. Men ser du litt bedre etter merker du fort en del fiffige detaljer, ikke minst den store hekkspoileren.

Publisert

Når du setter deg inn bak rattet på Accorden får du forsterket følelsen av å befinne deg i en sportsbil. Recaro forsetene gir svært god støtte for både rygg og lår, og ved hjelp av en liten ballong på siden av førersetet kan du optimalisere korsrygg-støtten. Jeg fant meg godt til rette i førerstolen, og satt godt selv i svært raske svinger på Rudskogen Motorsenter.

Detaljene i karbonfiber på dashbordet samt de hvite instrumentene forsterker det sporty inntrykket. Da jeg først satte meg inn i bilen og tråkket på gassen, føltes den litt slapp, og jeg lurte på hvor de 212 hestene befant seg. Men idet turteller-nåla passerte 5900 skjedde det noe, motorlyden skiftet frekvens, og jeg ble nærmest trykket ned i setet. Dette er de typiske egenskapene til VTEC-motoren 2,2R’en er utstyrt med. For å utnytte motoren maksimalt må du befinne deg på øverste del av turtelleren, noe som medfører flittig bruk av gearspaken for å få frem hele bilens potens(iale).

Honda Accord 2,2R har en listepris på 459.700, et prisleie hvor det finnes mye å velge mellom, men ønsker du en sporty bil uten å pådra deg naboens misunnelse i alt for sterk grad, anbefaler jeg å stikke innom en Honda-forhandler å prøvekjøre en 2,2R.

I Bil nr 8 som utkommer i midten av august, kan du lese hvordan Honda Accord kom ut i forhold til de øvrige bilene vi nylig har testet, Ford Mondeo ST200, Saab 9-3 Viggen og Subaru Impreza Turbo.

Av Terje Ringen – Bilnorge.no

Stort bilde forfra

Stort bilde fra siden

Powered by Labrador CMS