Porsche Carrera Cup

Porsche Carrera Cup

To nordmenn til Le Mans

Til helgen feirer 24-timersløpet på Le Mans hundreårsjubileum. To nordmenn skal være med å varme opp publikum før den offisielle starten går.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende lørdag jakter Dennis Hauger og Aksel Lund Svindal bestenoteringer i Porsche Carrera Cup Scandinavia som for anledningen går av stabelen på legendariske Circuit de la Sarthe i Le Mans.

Carrera Cup Skandinavia skal avvikles på banen etter å ha inngått samarbeid med den franske cupen med samme navn.

Aksel Lund Svindal er debutant i Carrera Cupen i år, og kjørte sitt første løp på Scandinavian Raceway 13. mai. Nå ser han frem til å bryne seg på den legendariske banen ved Le Mans:

– Jeg har vært her tidligere som tilskuer. Nivået på de som kjemper i toppen er skyhøyt, og jeg har enorm respekt for de beste kjørerne i 24-timersløpet. For meg var det stort i det hele tatt å få følge et av verdens villeste idrettsarrangementer fra tribunen, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få muligheten til å kjøre her selv. For meg er det hele et lite eventyr, sier Lund Svindal.

I lørdagens løp har den skandinaviske og den franske Carrera Cupen for første gang inngått et samarbeid som gjør at de to cupene skal konkurrere sammen og varme opp de anslagsvis 280.000 tilskuerne på klassiske Circuit de la Sarthe.

I Norge samles entusiaster i de norske Porsche Centrene landet rundt, som alle livestreamer løpet i sine showroom i samarbeid med Porsche Club Norge.

20 år gamle Dennis Hauger har frihelg fra Formel 2 og kommer direkte til Le Mans fra Barcelona. Dennis har på sine fem innhopp i skandinavisk Carrera Cup notert seg for to pallplasser. Han ser frem til å gyve løs på høyhastighetspartiene banen byr på:

– Det blir helt rått å kjøre på denne lange, raske banen og møte de franske 911-spesialistene på deres hjemmebane. Sammenlignet med banene i Skandinavia, som er mer tekniske og tette, blir det nå flere høyhastighetsseksjoner som jeg er vant til, sier Dennis.

– Det blir uansett ingen lett oppgave å vinne med tanke på det store feltet med over 50 biler til start og alle franskmennene som kjenner bilen og banen godt. Men jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å komme høyest mulig opp på resultatlisten.

Aksel Lund Svindal får tips av Dennis Hauger på Rudskogen
Powered by Labrador CMS