Alfa Romeo Milano

Rendering: Første elbil fra Alfa Romeo

Denne kan løfte merket til nye høyder

Den skal på markedet allerede neste år, men Alfa Romeo holder kortene tett til brystet. Vår illustratør har imidlertid klar en rendering som kan gi oss en god pekepinn på hva vi har i vente når det italienske prestisjemerket lanserer sin første elbil.

Publisert Sist oppdatert

Alfa har to SUV-er på markedet, men ingen elbil så langt. Det endrer seg neste år når de lanserer sin kompakte el-SUV som så langt har gått under betegnelsen «baby-SUV» internt. 

Nå er det imidlertid offentliggjort at bilen skal hete Milano etter merkets hjemby. Som minstemann i familien skal den posisjoneres under Tonale og blir en indirekte erstatning for MiTo.

Nykommeren skal dele plattform med andre modeller fra Stellantis, inkludert Jeep Avenger og Fiat 600.

Klassiske Alfa-detaljer

Som du ser på vår rendering får bilen en kantet utgave av den tradisjonelle Scudetto-grillen der logoen er montert på panseret tilsvarende utførelsen på lekre 33 Stradale

Den kompakte grillen gir rom for sentral plassering av registreringsskilt nederst på støtfangeren - det byr normalt på utfordringer for Alfistis. Den slanke lyssignaturen skiller seg også fra øvrige Alfa-modeller.

Klassiske Alfa-detaljer, som felger med telefonskive-design og skjulte dørhåndtak bak, gir bilen et sporty uttrykk. Regn med en skrånende takbue som gir coupé-uttrykk kombinert med markante skjermbuer og hekkspoiler øverst på bakluka.

Det virker i det hele tatt som Alfas B-SUV ikke vil dele karosserideler med Jeep eller Fiat, kanskje med unntak av speilhus, frontrute og dørhåndtak.

Velkjent plattform

Bilen skal bygges på CMP/eCMP plattformen som vi kjenner fra en rekke B-segment modeller fra Stellantis-konsernet, både tyske, franske og italienske. Plattformen er kompatibel med fossile, hybride og helelektriske drivlinjer slik vi kjenner fra blant annet Opel og Peugeot.

Alfa har annonsert at den kompakte SUV-en blir deres første skritt på vei mot helelektrifisering, men den kan også tilbys med fossilmotorer (inkludert hybride) om de ønsker å nå en bredere målgruppe i perioden frem mot 2027 når Alfa skal bli helelektrisk.

Dersom Alfa velger å benytte én motor, betyr det normalt tilsvarende oppsett som i Fiat 600e med forhjulsdrift, 156 hk og maks dreiemoment på 260 Nm. Men det ryktes at Alfa og Abarth, som skal lage en potent versjon av Fiat 600e, får tilgang til en kraftigere motor med rundt 240 hester.

Batteripakken har en kapasitet på 54 kWt som holder til en rekkevidde på rundt 40 mil.

Det spekuleres også i at Alfa kan velge å benytte to motorer for å gi bilen over 300 hestekrefter og firehjulsdrift. Uansett kan du regne med sportsligere chassis og styring enn i «melk-og-brød» modellene fra konsernet.

Den offisielle lanseringen finner sted i april i - du gjettet det sikkert - Milano. I mellomtiden kan du hygge deg med vår rendering som trolig gir en god pekepinn.

MILANO blir navnet på Alfa Romeos første elbil - en kompakt crossover/SUV som skal lanseres i april 2024
Powered by Labrador CMS