Alfas nye babyracer

Snart pensjoneres Alfa 147 - den blir erstattet av to ulike modeller. Først ut er Junior – en bil som allerede har fått kjelenavnet ”Racer – hva mer kan vi ønske oss?

Publisert Sist oppdatert
Alfa Romeo Junior
© Carparazzi

Når Alfa Romeo skal erstatte dagens 147 har de valgt å gjøre det med to nye modeller med ulik pris og image. Målet er å dekke en større del av segmentet, og ikke minst, sørge for å frelse noen nye Alfaister.

Ungdomsbil

Alfa Romeo Junior blir en tredørs sportslig bil som henvender seg til ungdom mellom 18 og 30 år – alternativt de som føler seg slik…

Den blir rundt fire meter lang, bygget på samme plattform som Fiat Grande Punto, med aktiv fjæring.

Bilen får turbomotorer fra 95 hester i den minste og opp til GTA-utgaven med 230 hester og firehjulstrekk. Alle bilene kommer standard med sekstrinns manuell girkasse, men enkelte varianter vil også bli tilgjengelige med automatkasse.

Basispris for innstegsmodellen av Alfa Romeo Junior i Europa vil være 16.000 euro.

Aggressivt design

Som illustrasjonen fra Carparazzi viser er designet inspirert av merkets nye flaggskip, 8C Competizione. Fronten blir preget av en kort neste og store luftinntak på hver side av merket med slangen og pilegrimskorset (Som du kan lese mer om i Bilmerkenes historie).

Frontlyktene ligner på dem vi har sett på Ferrari F430 og baklyktene som på storebror 8C Competizione.

Det er ikke umulig at vi også vil se en roadster bygget på samme plattform i fremtiden.

For de litt mer voksne

For de som ikke føler seg ungdommelige nok til å satse på en Junior, kommer også en større modell som trolig kommer til å hete 149. Bilen blir bare tilgjengelig med fem dører, og blir omtrent på størrelse med den gamle Alfa 156.

Startprisen på denne vil trolig ligge betydelig over Junior, og der 147 befinner seg i dag. Anslag tyder på at startprisen vil ligge rundt 28.000 euro.

Powered by Labrador CMS