Almera takker for seg

Etter seks år er det slutt for produksjonen av Almera ved Nissan-anlegget i Sunderland. Synd, for i Norge var Nissan svært nær en milepæl.

Publisert Sist oppdatert

Det var i januar 2000 de første Almera rullet av samlebåndet i Nord-England. Det ga regionen 800 nye arbeidsplasser, og allerede første år ble det skrudd sammen 115.000 biler ved anlegget.

Totalt er det produsert 639.000 Almera ved denne fabrikken, og disse er spredd til 45 land verden rundt. Ikke minst har modellen vært betydningsfull for Nissans russiske salgsapparat de siste årene.

”Nissan følger nå en ny produktstrategi i Europa ved å tilby sine kunder mer unike og individuelle modeller som ikke føyer seg inn i tradisjonelle markedssegmenter. På grunn av vår konkurranseevne og dyktige stab, er NMUK tiltrodd oppgaven med å produsere de første modeller basert på den nye strategien, Note og Qashqai, sier sjefen for Nissan Motor Manufacturing (UK) Ltd., Trevor Mann.

PS!

Lurer på hvilken norsk milepæl vi henviser til i ingressen? Siden første Almera kom til Norge i 1995 er det registrert til sammen 9892 av denne modellen. Årets salg utgjør 114 biler, så om den bare hadde fått leve noen måneder til kunne Nissan Norge ha skrytt av 10.000 Almera. Men slik gikk det altså ikke.

Powered by Labrador CMS