Almera vender tilbake

Nissan er den japanske produsent som gjør det best i Russland. For å øke videre har de skreddersydd en ny Almera som skal produseres lokalt.

Publisert Sist oppdatert

Nissan økte salget med 75 prosent i Russland i 2011, og oppnådde dermed en markedsandel på 5,5 prosent. Men de har store vekstambisjoner – målet er en markedsandel på 10 prosent innen fire år. Et viktig verktøy blir en ny Almera skreddersydd for Russland.

«Spesielt rommelig, inspirerende, tidløs design med premium egenskaper» er superlativer vi henter ut av Nissans pressemelding. Du får selv dømme om du er enig i påstandene.

«Bilen er utviklet for å imøtekomme de spesielle kravene som russiske vei- og klimaforhold krever. I motsetning til enkelte rivaler er nye Almera bygget for å takle de verste værforhold Russland kan by på,» sa François Goupil de Bouillé, adm. direktør for Nissan Russia ved avdukingen.

I Lada-byen Togliatti har Renault Nissan Alliansen og AutoVAZ bygget en ny fabrikk med en kapasitet på 350.000 biler i året. I 2015 forventer man at 8 av 10 Nissan-produkter som selges i Russland skal produseres lokalt.

For å dekke flest mulig nisjer nøyer man seg ikke med bare å selge Nissan og Infiniti i Russland – som vi fortalte i vår skal også Datsun relanseres for å markedsføre rimelige biler fra 2014.

Det er tidligere annonsert at en ny Almera skal på samlebåndet også ved den britiske Sunderland-fabrikken. Tør vi håpe på en litt mer sexy modell enn denne?

Powered by Labrador CMS