Rendezvous

Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage
Alpha Montage

Alpha: Luftspeiling på fire hjul?

Finnes den, eller finnes den ikke? Dette er vel den 12. Alpha-modellen, eller noe sånt, men virkelige, tredimensjonale biler har vi bare hørt om to ganger. På hver sin LA-utstilling. Og om de kjørte eller var statiske, aner vi heller ikke.

Publisert Sist oppdatert

S42På den ene side kan du si at dette begynner å bli fullstendig uinteressant. Hvis noen halvanonyme folk i California stadig finner opp nye modellnavn og sender ut fantastiske pressemeldinger i den anledning, er det ingen grunn til å spandere en eneste kalori på fenomenet.

På den annen side, hvis noen klarer å gjøre den slags år etter år uten at det kommer en eller annen avslørende artikkel om hva dette egentlig er – eller ikke er – er jo det også fantastisk.

Og så kan man spørre om hvorfor dette egentlig skjer, er det meningen at noen skal tjene penger på masse hot air og hvordan får de det egentlig til?

Grunnoppskriften var, så vidt jeg husker, en rimelig, liten elbil som så ganske røddig ut i sine første fastback-renderinger.

Siden kom den ene modellen etter den andre med forskjellig utseende (fellesnevneren var alltid den samme krumme takbuen) og forskjellige størrelser og med forskjellige spesifikasjoner av typen «tenk på et tall».

Vi har den samme resepten denne gangen også. Bortsett fra at her er det en spesielt eksklusiv modell som skal selges til individuelle kunder som må kommer med individuelle spesifikasjoner og bli utsatt for individuell behandling og – selvfølgelig – som må betale en meget individuell pris.

Med en veldig dårlig mulighet for å få kjørt den på offentlig landevei, opplyses vi om.

Oppskriften har en undertone som er ganske pompøs. Bilen er utstyrt med en front som er slik som Hollywood på sitt verste kanskje oppfatter engelske noble biler fra femtiårene. Hekken er slapp fastback, og front og hekk er koblet sammen av den samme krumme linjen som i forgjengerne.

Men for at du virkelig skal forstå at denne gangen er det alvor, har bilen fått et nobelt navn også. Alpha Montage Coupé endte det på.

Jeg har en lattermild følelse av at her var det noen som hadde bommet. Noen som hadde oppfattet at Montague var et nobelt engelsk familienavn, men så hadde de bommet stygt da det kom til å stave navnet og dermed var de stuck med Montasje-kupe eller hva det skal oversettes med.

Noen bommet stygt i elektroavdelingen også, for spesifikasjonene er bl.a. 150 kW max. ytelse, og 3335 Nm! Et slikt forhold mellom effekt og moment er verdenshistorisk.

440 cm lang; kortere enn de vi kalte småbilene deres. Dessuten: 400 Volt, 400 km rekkevidde, bakhjulsdrift, toseter og dagslyskjørelys.

Dessuten har den en spesiell sølvgrå farge som heter Time Machine.

Sa jeg pompøs?

«Move Humanity» er slagordet deres. Og så kan vi lese:

– Har du hørt en sang som har endret hele verden? Vi er forpliktet til å få til akkurat det samme ved å bringe våre biler ut på markedet og ved å forbedre de prosessene vi bruker for å få til det!

Mens jeg venter på å få svar på om de finnes eller er bare tåke, forstår jeg heldigvis at de ikke akkurat er i stand til å forandre verden.

Men de lager gode renderinger.

Powered by Labrador CMS