Hyundai Excellente E3
Hyundai Excellente E3

Hyundai viser fremtiden

Amsterdam (BILNORGE): Hyundai er i rivende utvikling. Koreas største bilprodusent viser på bilutstillingen i Amsterdam en ny prototype.

Publisert Sist oppdatert

Hyundai Excellente E3 er en fire dørs sedan med en 1,8 liters motor på 140 HK. Bilen er 4,15 meter lang og viser de ideer Hyundai bruker når de nå skal utvikle en hel serie med nye modeller.

Men det blir på bilutstillingen i Seoul i april det koreanske merket virkelig skal vise verden fremtiden. Hyundai er på offensiven og vil søke å fjerne seg mest mulig fra sitt ”koreanske image”. Nå skal bilene ose av mer luksus – men ha samme kvalitet som dagens biler. Målet er at Hyundai i fremtiden ikke bare skal være ”billigere – men at Hyundai skal kunne ha samme image som Toyota og Volkswagen.

Hyundai har selv overtatt importen av biler i Norge. Fra årsskifte sluttet Kolberg-gruppen som importør og distributør. Og nytt er det at ledelsen i Hyundai Norge nå er styrket med en representant fra Hyundai som er på plass i det norske importselskapet.

Han skal på ingen måte være leder av det norske selskapet (det er fortsatt direktør Arne Lie), men koreaneren er ”på utlån fra Hyundai for å hjelpe til i en krevende oppstart for det norske importselskapet.

Powered by Labrador CMS