Den flyvende Jeep

Samtidig som Jeep Commander blir lansert på Frankfurtutstillingen, bestemmer Jeep seg for å gi veldedighet til det militære. To gode unnskyldninger for å markere med et realt PR-stunt.

Publisert Sist oppdatert

Operation Gratitude er en frivillighetsorganisasjon i USA som sørger for at pakker med mat og andre nyttesaker, samt takkebrev, kommer frem til amerikanske militærgrupper ute i feltene. Disse pakkene sendes over havet til blant annet Irak, Kuwait, Afghanistan, Kosovo, Korea, og til militærskip over hele verden. De har hittil levert over 71 000 pakker, og målet er å vise amerikanske menn og kvinner som er i tjeneste at de blir satt pris på.

Jeep skal nå bidra til dette ved å la forhandlerne sine være ”drop-off locations”, det vil si stasjoner der folk kan levere fra seg det de vil donere, noe som innebærer alt fra tyggegummipakker til CD’er. - Slik vil organisasjonen bli mer tilgjengelig, og det blir enklere å bidra for alle som ønsker å sende mat og nytteting eller brev, sier grunnlegger av Operation Gratitude, Carolyn Blashek.

- Jeep’s forbindelse med militæret går 65 år tilbake i tid, så det er naturlig for oss å gå inn i samarbeid med Operation Gratitude, sier Jeff Bell, visepresident i Jeep, Chrysler Group. For å markere inngåelse av denne avtalen, utførte Jeep et stunt som ikke tidligere er utført utenom militære operasjoner.

En splitter ny 2006-modell Jeep Commander ble, dinglende i fallskjermer, sluppet ut fra et Sikorsky helikopter fra 365 meters høyde. 7 fallskjermhoppere med Jeep og Operation Graditude bannere dalte nedover ved siden av, og bilen landet på bakken etter drøye 30 sekunder. Ifølge Bell fikk Jeep her demonstrert at bilene deres har peiling på det å navigere i vanskelig terreng og manøvrere i ekstreme situasjoner.

Les mer om Operation Gratitude på www.OperationGratitude.com.

Se filmene av den flyvende Jeep’en her på BilNorge.no.

Powered by Labrador CMS