Alfa Romeo Spyder

Ferrari 599 GTB

Ferrari 599 GTB

Ferrari 599 GTB

Ferrari 599 GTB

Ferrari 599 GTB

Ferrari-debut på Skøyen

Fantastiske Autostrada har gjort det igjen. Hentet hjem ikke en, men tre, Ferrarier som det i prinsippet er umulig å få tak i.

Publisert Sist oppdatert

Stor stemning i Autostradas salgslokaler på Skøyen i går. Tre strålende biler ble avduket for en spennende blanding av kunder, potensielle kunder og glanere.

Først fikk vi møte en Maserati Quattroporte med et interiør som klart viste at skredderverkstedet i Modena ikke står tilbake for de du finner i Stuttgart eller München. For en nydelig bil.

Så gikk teppet av den første Alfa Romeo Spyder som er kommet til Norge. Dette var en bil som debuterte i Genève på vårparten, men det er først nå produksjonen er kommet i gang og som vanlig var Autostrada først ute her hjemme med å få lagt vantene på et eksemplar.

Men det man virkelig var kommet for å se, ble vist til slutt. Den aller nyeste Ferrarien - 599 GTB heter den. Også den en Genève-debutant, og med ventelister som mange lange og vonde år.

Selv om Autostrada slett ikke er noen autorisert Ferrari-forhandler, er de allikevel blant de mest aktive Ferrari-operatørene i Europa, og har åpenbart forbindelser som ingen andre har. For i tillegg til dette flunkende nye eksemplaret, er det to til som venter på å komme hjem til Norge.

Dette er en bil som i stor grad ble designet hjemme i Maranello, da halvt norske Frank Stephenson var designsjef der (nå er han designsjef hos Fiat). Og man ser tydelig at denne har en meget strammere linjeføring enn bilene som har kommet fra Pininfarina i det siste. Her sitter karosseriplatene tett rundt chassiset, det er ikke noe ekstra fett som eser ut noen steder.

599 forteller om sylindervolumet. Det er fordelt på 12 sylindere i V-form selvfølgelig og vi snakker godt over 600 hk. GTB forteller om stolte tradisjoner. Gran Turismo Berlinetta er en bokstavkombinasjon du finner på flere klassiske racer-sportsbiler fra Ferrari.

Fantastisk morsomt at noen finner slike biler og henter dem hjem. Enda morsommere at noen også kjøper dem.

Powered by Labrador CMS