D-Max
Foto: Ernst Heuter

D-Max
Foto: Ernst Heuter

SAV Consept

Scoop: Ford D-Max

Ford har gitt klar beskjed om at de kommer til å bygge den nydelige SAV’en de viste i Geneve. Den skal hete D-Max, og vil nok debutere i Geneve om et halvt års tid.

Publisert Sist oppdatert

Det er litt vanskelig å få øye på Fords modellplaner for tiden, men det er ikke tvil om at det skikkelig action neste år. Og det hele kommer til å snurre rundt den nye Mondeo. Vi regner med at hele utvalget, sedan, stasjonsvogn og hatchback vil være klar til neste års Paris-utstilling. I tillegg kommer det en stor MPV, LMV kaller de den internt – Luksus Multipurpose Vehicle - som ryktene vil ha det til skal vises som konsept på Frankfurt i høst. Og så kommer produksjonsutgaven av SAV’en, D-Max, til Geneve.

Med forbedret C-Max, ny D-Max og en Scorpio-klasse LMV vil Ford ha et glimrende grep rundt høyt-tak segmentene i Europa i årene som kommer.

Men nå er det altså D-Max som vår fotograf har fanget under testkjøringene. Den blir ganske lik konseptbilen fra Geneve, men får i enda større grad den nye, karakteristiske Ford-snuten. Den vil komme som standard med fem seter, men vil ha to seter aller bakerst som tilgjengelig ekstrautstyr. Den vil helt sikkert få en meget gjennomarbeidet interiør, for det sies at SAV-dashbordet også skal gå rett inn i LMV’en – egentlig er det samme bilen, bare at den store får en litt lenger akselavstand).

Det sies også at D-Max skal kunne leveres med et par av godbitene fra Volvos delebinge, som for eksempel CDC-dempingen og andre elektroniske godbiter fra Volvos 4C program.

Det ventes at bilen skal være salgsklar ganske kort tid etter at den blir vist i Geneve.

Powered by Labrador CMS