X-Klasse
Foto: Ernst Heuter
X-Klasse
Foto: Ernst Heuter
X-Klasse
Foto: Ernst Heuter

Scoop: Mercedes X-Klasse

Selv om den ligger langt unna, har spionfotografer allerede klart å fange den neste MPV’en fra Mercedes-Benz.

Publisert Sist oppdatert

Fremdeles ligger X-Klassen fra Mercedes langt unna, det er snakk om Detroit-utstillingen i 2008. Men siden den er en del av den nye C-Klasse utviklingen, er det kanskje ikke så rart at man allerede ser spor av den ute i testløypene.

Dette blir en liten MPV, eller SUT som den sikkert kommer til å bli kalt, en liten M-Klasse i ren konkurranse med X3 fra BMW. Derfor vil det også si firehjulsdrift, og derfor vil denne modellen gjøre et visst inntrykk på den neste C-Klasse serien.

Limousine-utgaven vil nok ikke komme før tidlig i 2007, selv om den sikkert kommer til å debutere på utstillinger neste høst. Den kommer til å få full opsjonspakke, inklusive V6 diesel og 4Matic. Det gjør derimot ikke stasjonsvognutgaven, som skal stå i Frankfurt om to år. Det later til at planleggerne synes at en stasjonsvogn med firehjulsdrift vil ligge for tett opp til X-Klassen – som altså bygges på samme arkitektur som C-Klassen.

Derfor må man vente på X’en dersom man ønsker en C med drift på alle hjul. Hvor innmari glupt det er, kan man selvfølgelig spørre om, det er ikke alle som ønsker en van, selv om de har behov for å komme frem.

Powered by Labrador CMS