Blenheim Speedster
Tanken på at Rolls Royce skulle bygget en Speedster virker ganske forrykt. Men Bristol, minst like eksklusiv og enda dyrere har gjort det. Blenheim Speedster. Nå er det Mercedes sin tur.
Porsche Speedster
Her dukket Speedster-betegnelsen virkelig opp: med Porsches type 540. Det finnes en hel bok om fenomenet.
Mercedes-Benz SLR Speedster

Mercedes-Benz SLR Speedster
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz SLR Speedster
Foto: Carparazzi©
Mercedes-Benz SLR Speedster
Foto: Carparazzi©$
Mercedes-Benz SLR Speedster
Foto: Carparazzi©

SLR mot slutten

Det går mot slutten av samarbeidet mellom McLaren og Mercedes på SLR-området. Siste krampetrekningen blir en kort serie Speedsterutgave.

Publisert Sist oppdatert

Speedster er et velbrukt navn med James Dean assosiasjoner. Selv om det ikke var en ekte Speedster han døde i, men en 550 Spyder, har Speedster-navnet hengt ved alt som har hatt fire hjul men ellers vært så skrapet som det bare går an.

Følger oppskriften

Til og med Bristol har fulgt denne oppskriften for om mulig å bli kvitt enda noen vanskelige Blenheim-modeller, og nå er det altså McLaren Mercedes sin tur.

De følger oppskriften konsekvent, slik disse Carparazzi-bildene viser, og sannsynligvis vil mager-kuren bety at ytterligere 200 kg er fjernet fra denne fem år gamle modellen.

Sidepiper får du, og verdens minste frontrute, men til gjengjeld blir overflødige bagateller som klima-anlegg og elektriske vindusheiser hevet over bord. Vinduene også forresten.

Inspirasjon fra 50-tallet

Inspirasjonen er selvfølgelig den 300 SLR med startnummer 722 som Stirling Moss vant Mille Miglia med i 1955, så egentlig var det denne bilen som skulle hatt modellnavnet 722 – og ikke en tidligere spesialutgave fra den nåværende SLR-serien.

Man regner med at toppfarten for denne lette utgaven blir litt høyere enn de ca. 330 SLR 722 kan by på, og se ikke bort fra at denne vil kunne nå 300 fra null på godt under et halvt minutt.

Siste fra McLaren

Denne skal bygges i 75 nummererte eksemplarer, og når dette løpet er kjørt er det slutt på at McLaren skal bygge kundebiler for Mercedes. Ei heller ser det ut til at det kan bli noe av engelskmennenes prosjekt med en litt mindre superbil.

Derimot forteller nå tyske AutoMotorSport at de har hørt at Lewis Hamilton skal avduke den nye måkevingedør-super-Mercedesen i Stuttgart på Mercedes-Benz Arena den 30. juli. Her gjelder det å følge med.

Powered by Labrador CMS