Solstice
Solstice
Solstice
Solstice
Solstice
Solstice
Solstice

Solstice endelig på nett

Nå er endelig de første små Solstice-toseterne på vei fra fabrikk til forhandler. Ikke bare kan den bli en suksess, den kan kanskje bli en coupé også.

Publisert Sist oppdatert

Konseptbilen Solstice fikk vi presentert i Detroit i 2002. Det har med andre ord ikke tatt så lang tid før den kom i produksjon, særlig ikke når du tar i betraktning at nesten alt er nytt. Kappa er navnet på arkitekturen, det er en helt ny bakhjulsdreven plattform som ikke en gang kan gjøres om til en fireseter uten videre.

Hydroforming er navnet på karosseriteknikken. Vann under et enormt trykk former karosseriplatene mot store former, i fasonger som tidligere ikke var mulige, i hvert fall ikke med presser. Panseret kunne for eksempel bare vært fremstilt i et støpt materiale med den fasongen, og kunststoffer byr på sine spesielle problemer.

Den nye modellen, som publikum nå bare kjenner fra utstillinger og omtaler, har allerede samlet 9.000 bestillinger, og forhandlerne er ganske frustrerte over lave leveringer. Det produseres tross alt ikke mer enn ca. 1.500 hver måned. Og selv om produksjonen nå skal økes vil ikke den økningen komme Pontiac til gode, det skyldes nemlig Saturn-utgaven, Sky, som skal på markedet rett over nyttår.

Hvilke andre modeller vi kan vente oss blir det ikke sagt noe om, selv om det er ikke mye av en hemmelighet at Opel Speedster-arvtakeren også skal bygges på en Kappa-basis. Se ikke bort fra at den også skal produseres i USA.

Dessuten nevnte Bob Lutz ved Solstice-lanseringen at man ikke skal se bort fra at det kan komme en Coupé utgave om noen år. "Siden den blir enklere å bygge og inneholder færre deler enn folde-tak modellen, burde det være mulig å kutte 1.000 dollars av cabriolet- prisen" ($19.995,-) sa han.

Powered by Labrador CMS