Nissan Ariya
Nissan Ariya

Nissan Ariya

Kraftig prisreduksjon fra i dag

Med umiddelbar virkning setter Nissan ned prisene på Ariya. Samtidig lover de at leveringssituasjonen fremover blir mye bedre.

Publisert Sist oppdatert

De nye prisene innebærer en reduksjon på mellom 41.000 og 63.000 kroner, med en ny startpris på innstegsmodellen Ariya Engage 63 kWt fra 379.800 kroner.

Ifølge importøren velger norske kunder i stor grad Ariya med stor batteripakke og firehjulsdrift, og denne går ned med hele 63.000 kroner og vil nå koste fra 487.700 kroner.

– Vi har fått en forbedret leveringssituasjon og er glade for å kunne redusere prisene på Ariya slik at flere nå kan få mulighet til å vurdere denne flotte familie-elbilen. Vi håper og tror at våre nye og svært konkurransedyktige priser vil slå godt an i markedet, sier Anders Mamen-Lund, Country Manager i Nissan Nordic Europe, Norge.

Startprisen reduseres med 41.000 kroner på innstegsmodellen Ariya Engage 63 kWt som nå vil koste fra 379.800 kroner. Versjonen med noe mer utstyr, Advance 63 kWt, vil starte på kr 418.300.

Den populære Ariya Advance med 87 kWt batteripakke og firehjulsdrift, e-4ORCE, koster fra 487.700 kroner. Dermed havner alle de populære variantene under den strategiske moms-grensen.

Nylig har Nissan også lansert en topputstyrt versjon som heter Evolve+ med høyere fokus på prestasjoner. Denne har 388 hk, gjør 0-100 km/t på 5,1 sekunder og har en WLTP rekkevidde på 498 km. Prisen på denne er kr 585.400 med alt utstyr.

Så langt har Nissan slitt med leveringssituasjonen, samtidig som Teslas prisstunt har påvirket både Nissan og samtlige andre konkurrenter. Hittil i år er det ifølge OFV kun registrert 831 nye Ariya på norske skilter, men nå ser det ifølge kommunikasjonssjef Stian Thrane lysere ut:

– Leveringssituasjonen er forbedret og de fleste utstyrsmodeller finnes tilgjengelig for rask levering før sommeren. Skal man skreddersy en bestilling fra fabrikk, må man imidlertid beregne noe leveringstid. Vi anbefaler kunder å kontakte sin nærmeste forhandler for mer informasjon.

* Alle priser er oppgitt uten leveringsomkostninger.

Powered by Labrador CMS