NIO bygger sin tredje batteristasjon

NIO Norge har startet konstruksjonene av sin tredje Power Swap Stasjon. Denne vil ligge på Lillehammer og skal stå ferdig i november.

Publisert Sist oppdatert

Batteribyttestasjonen på Lillehammer vil ligge ved Burger King i Korgvegen 37. Det er like ved siden av E6, på østsiden av veien, noen få kilometer nord for hovedavkjøringen til Lillehammer sentrum.

Stasjonen vil bli et viktig ladepunkt langs E6 og vil i tillegg til selve batteribyttestasjonen også være utstyrt med to hurtigladere.

På spørsmål om hvorfor de har valgt akkurat denne lokasjonen svarer Marius Hayler, daglig leder i NIO Norge at stasjonen vil bli et viktig knutepunkt for bileiere på vei til ski- og vinter- resorter i området, i tillegg til hyttereisende på vei til Skeikampen, Hafjell, Kvitfjell og Rondane.

– Når stasjonen på Lillehammer åpner vil NIO-eiere kunne kjøre fra Oslo-området til Trondheim (350km), Molde (316km) og Ålesund (364 km) kun ved hjelp av batteribytte her, legger Marius Hayler til.

Power Swap

Power Swap er NIOs revolusjonerende ladeløsning. I stedet for å lade batteriet har man nemlig muligheten til å bytte ut hele batteripakken med et fulladet batteri. Prosessen tar rett rundt fem minutter og gjennomføres ved NIOs automatiske Power Swap-stasjoner.

Under batteribyttet kjøres det diagnostikk på batteriet og det elektriske systemet i bilen. Dette betyr også at det nye batteriet du får utdelt er diagnostiert og at NIO garanterer at dette er i god stand.

De som har tegnet seg for NIOs «Battery as a Service»-program får to gratis batteribytter i måneden.

– Å tilby batteribytte er en effektiv måte å øke levetiden til batteriene på og derigjennom livsløpet til elektriske biler. Teknologien representerer både bærekraft og brukervennlighet, legger Marius Hayler til.

NIO Power Swap
NIO Power Swap
NIO Power Swap
NIO Power Swap
Powered by Labrador CMS