Møller Bil Motorsport

Møller Bil Motorsport:

Tok sin 14. pallplass på rad

Det norske Audi-teamet slo to av Hyundais tre fabrikkteam, og kjørte inn til en knallsterk andreplass i helgens NLS-løp.

Publisert Sist oppdatert

Det er teamets 14. pallplass på rad, der ni av plasseringene har vært øverst på podiet. – Det må være en slags rekord, og det er utrolig imponerende hva dette teamet leverer, sier teamsjef Espen Wiik.

Det helnorske teamet har blitt et fast innslag i TCR-klassen i NLS-serien på Nürburgring med sin blå Audi RS 3 LMS. Helgens løp fungerte, i tillegg til å være en del av NLS, også som kvalifisering til 24-timersløpet som kjøres på banen senere i år.

Dermed var det mange deltakere til start, og flere av de største racing-teamene i verden var å finne på deltakerlisten. I TCR-klassen som Møller Bil Motorsport deltar i, stilte Hyundai til start med tre fabrikkbiler, noe som gjorde at konkurransen ville bli ekstra hard denne helgen.

Solid andreplass

Ytterligere en faktor som gjorde denne helgen spesiell, var at løpet ble kjørt fra klokken 17.30-21.30, noe som betyr kjøring i mørket. Dette var en helt ny opplevelse for Anders Lindstad, som sammen med Håkon Schjærin og Kenneth Østvold utgjorde helgens sjåførteam.

Teamet kvalifiserte seg til tredje startspor i sin klasse, og Østvold var førstemann ut. Etter å ha vært inne til første pitstop var teamet på sjetteplass, men Østvold satte opp et forrykende tempo, og med jevne og raske rundetider, kunne han overlevere bilen til Schjærin som nummer to.

Schjærin kjørte gode rundetider, og bevarte den imponerende andreplassen til Lindstad. Han bygget videre på det de to sjåførkollegene hadde levert, og passerte målstreken på andreplass etter et heftig løp.

Pall på pall

Andreplassen var teamets 14. pallplassering på rad, og ni av de siste 14 løpene har endt med seier.

– Det må være en slags rekord, og det er utrolig imponerende hva dette teamet leverer. Selv om deltakelsen varierer i vår klasse, er det likevel alltid krevende å kjøre løp på denne banen, med svært mange deltakere totalt. Det gjør at man alltid må levere sitt ypperste her, og helgen er et spesielt godt eksempel på det. At vi kan hamle opp med de store fabrikkteamene, ved at vi slår to av Hyundais tre fabrikkbiler her i helgen, sier alt om hvor bra dette teamet er, sier teamsjef Espen Wiik.

Rundt 50 gjester var med Møller Bil Motorsport på tur i helgen, og fikk oppleve bragden på nært hold.

– De har fått en opplevelse for livet, og det samme har vi som er her hver løpshelg. Jeg er stolt av hva vi får til, og i løpet av alle mine år på «The Green Hell» tror jeg dette er et av de beste løpene vi har levert, avslutter ringreven Schjærin.

Powered by Labrador CMS