Det er viktig å sjekke lufttrykket i dekkene før du drar av gårde med en tung, ferielastet bil. Det gir økt sikkerhet og kan redusere forbruket.

Viktig å sjekke før ferien

Hvordan står det til med trykket?

Sommerferien står for døren og mange skal på bilferie. Men kun hver fjerde nordmann sjekker lufttrykket i bildekkene månedlig.

Publisert Sist oppdatert

– Det å sjekke lufttrykk er viktig. Kjører man med for lite eller for mye lufttrykk, kan det gå utover kjøreegenskaper, sikkerhet, og også rekkevidde og drivstofforbruk, sier Continentals produktsjef, Knut Knudsen.

I en landsdekkende undersøkelse utført av Infact på vegne av Continental svarte kun 25 prosent at de sjekket lufttrykket månedlig. 46,6 prosent gjorde det i forbindelse med dekkbytte, mens 9,1% sa at de aldri sjekket lufttrykket i dekkene på bilen sin.

Undersøkelsen viser at menn er flinkere til å sjekke lufttrykket oftere enn kvinner, og at det er de i alderen mellom 30 og 44 år som sjekker lufttrykket oftest. Ser man på geografi, er det de i Midt-Norge som er ivrigst på å sjekke lufttrykket på dekkene sine.

Enkelt å sjekke

– For å vite hva som er riktig lufttrykk, så er det bare å sjekke instruksjonsboka eller en klistrelapp som vanligvis sitter på innsiden av dørkarmen. På bensinstasjoner står det også ofte oppgitt hva som er riktig lufttrykk for din bil, eller man på søke seg frem på internett, sier Knutsen.

Nå som mange skal ut på tur med mange i bilen og mye bagasje, gjelder det å fylle i litt mer luft enn om man kjører alene i bilen, gjerne det som er oppgitt som maks lufttrykk.

– Dette er også oppgitt der det er informasjon om hvor mye lufttrykk det skal være i dine dekk. Og er du usikker, anbefaler vi deg å kjøre innom en dekkforhandler. Mange opplever også at det siver litt luft ut av dekkene over tid, og da må man i hvert fall etterfylle en gang iblant, avslutter Knudsen.

Powered by Labrador CMS