Dennis Hauger i Monaco Grand Prix

Dennis Hauger i Monaco GP

En helg med opp- og nedturer

Dennis Hauger fikk det ikke til å stemme i kvalifiseringen foran Monaco Grand Prix fredag. Det la et vanskelig grunnlag for helgen, men søndag kom en lenge etterlengtet opptur.

Dennis klarte bare en 17. plass i fredagens kvalifisering. Han lå an til å sette en bedre tid, men sekunder før han passerte mållinjen ble omgangen rødflagget grunnet et konkurrent som kolliderte.

– Jeg er selvfølgelig veldig skuffet, sa han etter kvalifiseringen. – Det hjelper lite å tenke på at det kunne blitt en bedre plassering om rødflagget hadde kommet noen sekunder senere. Jeg skulle hatt en runde «i banken» tidligere i kvalifiseringen. Det blir vanskelig å avansere på denne banen.

I lørdagens sprintløp var Dennis involvert i en kollisjon allerede på første runde. Han måtte inn i depotet for ny frontvinge og nye dekk, og dermed måtte hele løpet kjøres på mykeste gummiblanding som slites raskt. Dennis endte løpet på 16. plass.

Sprintløpet ble vunnet av Red Bull Junior Ayumu Iwasa foran Dennis’ teamkollega, Jehan Daruvala.

I søndagens løp hadde Dennis et like vanskelig utgangspunkt med startspor 17, men han tok et par plasseringer i første runde og arbeidet seg jevnt oppover i feltet. Rundt halvveis var han oppe på 6. plass, og like etterpå kom Safety Car på banen etter et sammenstøt.

Den muligheten benyttet Dennis til å gå i depotet for sitt obligatoriske dekkskift. Samtidig sonet han en fem sekunders tidsstraff for å ha passert en konkurrent utenfor banemarkeringen i løpets første sving.

Litt senere krasjet Jack Doohan voldsomt, og bilen hans tok fyr. Dermed ble løpet stoppet for en periode. Etter restarten holdt Dennis femteplassen resten av løpet og fikk dermed med seg 10 viktige poeng i sammendraget.

Danske Fredrik Vesti vant løpet foran Theo Pourchaire og Zane Maloney.

I sammendraget leder nå Vesti med 89 poeng foran Pourchaire (84) og Iwasa (69). Dennis ligger på femteplass med 48 poeng.

Allerede om en uke kjøres neste runde i Barcelona som den første av åtte gjenstående løpshelger.