Dennis Hauger på Zandvoort – Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Pallplass for Hauger

Etter flere poengløse helger slo Dennis Hauger tilbake på nederlandske Zandvoort og sikret seg en pallplass.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært noen vanskelige løp for det norske supertalentet de siste månedene, men i helgen kjørte han sine beste løp på lenge under Nederland Grand Prix.

Allerede på fredagens frie trening så vi klare tegn til forbedring da han noterte femte beste tid, og i kvalifiseringen ble det en sjuendeplass.

Det betydde startspor fire i lørdagens løp. Dennis fikk en meget bra start og avanserte til tredjeplass. Denne posisjonen holdt han frem til målflagget og kunne for første gang på lenge entre seierespallen. Løpet ble vunnet av Marcus Armstrong foran Clement Novalak.

I søndagens løp hadde Dennis et vanskeligere utgangspunkt med startspor syv, men han fikk en kanonstart, sjanset på ytterspor i første sving og var raskt oppe på tredjeplass.

Mens lørdagens løp var så godt som blottet for action skulle søndagens løp bli stikk motsatt. Allerede på første runde måtte Safety Car på banen etter en voldsom avkjøring, og snart ble løpet rødflagget siden sikkerhetsgjerdet måtte repareres.

Dennis holdt posisjonen sin ved restart, men ble kalt inn tidlig til sitt obligatoriske depotstopp og tapte et par plasseringer på dette. Det skulle imidlertid bli flere hendelser i løpet og Dennis kjørte til slutt i mål på fjerdeplass.

– Jeg fikk en veldig god start opp til tredjeplass, men tapte dessverre to plasseringer på å gå in så tidlig for dekkbytte. Jeg skjønte ikke hvorfor teamet valgte dette. Følte likevel jeg maksimerte alt jeg selv kunne kontrollere, så det var positive steg.

Med helgens resultat ligger Dennis på 12. plass i sammendraget med 85 poeng. Brasilianske Felipe Drugovich leder mesterskapet suverent med 233 poeng – 70 mer enn Theo Porchaire på andreplass.

Neste løp går allerede om en uke på italienske Monza og mesterskapet avsluttes på Yas Marina i de arabiske emirater 18.-20. november.