Dennis Olsen i Ford Performance

Forlater Porsche

Dennis Olsen går til Ford

For noen dager siden fortalte Dennis Olsen at han forlater Porsche. I dag er det klart at han skal kjøre for Ford Performance Mustang GT3-team i 2024.

Publisert Sist oppdatert

Det ble klart da Ford Performance i dag annonserte fem nye fabrikkførere i sitt globale GT3-racingprogram for neste år. I alt består nå teamet av ni fabrikkførere.

– Dette er et viktig og spesielt år for Mustang – som både feirer sitt 60-årsjubileum neste år og skal konkurrere globalt i racing. Når vi tar et ikon som Mustang med i racing, må vi ha de beste og mest erfarne GT-førerne. Det er akkurat det våre ni fabrikkførere representerer, sier Mark Rushbrook, Global Director for Ford Performance Motorsports.

Foruten Dennis Olsen ble også Ben Barker, Chris Mies, Andy Priaulx og Frédéric Vervisch presentert som nye fabrikkførere på Ford Performance Mustang GT3-teamet for 2024. Fra før av har det vært kjent at Joey Hand, Dirk Müller, Harry Tincknell og Mike Rockenfeller er med på fabrikkteamet. Dermed får Dennis følge av flere tidligere Porsche-kolleger.

Den beste totalpakken

– Jeg har valgt å bli fabrikkfører for Ford Performance fordi de har den klart beste totalpakken for meg. Med den nye GT3-racingbilen, motoren, teamet og partnere som Multimatic Motorsports, er dette rett og slett et knallbra konsept. Ford har også tidligere vist at når de satser på racing, som med Ford GT, så lykkes de. Dette er noe jeg virkelig ser frem til å kunne bidra til at gjentar seg, sier Dennis Olsen.

Dennis startet med gokart allerede som barn, og vant allerede da mye. Deretter fulgte formelbil-racing før han ble plukket opp som Porsche-junior og satses på GT racing.

Se vår samleside om Dennis Olsen

Han har bred erfaring – blant annet etter å ha tilbragt de to siste årene med å konkurrere i det tyske DTM-mesterskapet. Her vant Dennis i fjor, som første nordmann, et av løpene. Den norske motorsportsprofilen har også vunnet Intercontinental GT Challenge Championship, gjerne omtalt som verdensmesterskapet i GT-racing, og ble kåret til årets bilsportsutøver i Norge allerede i 2017.

– Vi har fulgt Dennis sin karriere gjennom mange år og har latt oss imponere av alt han har oppnådd. Det at han nå skal kjøre racingversjonen av vår nye Ford Mustang GT3, gjør selvsagt oss som nordmenn litt ekstra stolte. Vi gratulerer Ford Performance med en stjernesignering, og gleder oss til å følge Dennis på baner over hele verden – og videreføre Mustangens status som Fords mest brukte og mest suksessfylte racingmodell noensinne, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Offisiell racingdebut på Daytona

24-timers løpet på Daytona i januar vil markere den offisielle racing-debuten til nye Ford Mustang GT3. Deretter vil bilen konkurrere på seks kontinenter på legendariske baner som Le Mans og Interlagos.

– Jeg har testet den nye Mustang GT3 og det er et helt rått konsept av en bil, så her ligger alt til rette for suksess, kanskje spesielt på ikoniske baner som Daytona, Le Mans og Spa. Selv om Mustang GT3 er en forholdsvis stor bil i denne klassen, har den en kraftig motor som kommer til å kompensere for det. Med dette fantastiske teamet med kunnskapsrike teknikere er jeg veldig sikker på at dette kommer til å bli en sterk pakke i sesongen som ligger foran oss, sier Olsen.

– Gleder oss til å møte de beste i de mest ikoniske løpene

– Sammen med våre partnere hos Multimatic Motorsports og våre første kundeteam, Proton Competition og Dinamic GT, er vi klare for å møte de beste på verdens mest ikoniske baner. Jeg gleder meg til å komme i gang med Daytona i januar, sier Rushbrook.

Fords ni fabrikkførere vil tilføre sin erfaring med utholdenhetsløp og kunnskap til de forskjellige Mustang GT3-programmene rundt i verden. Med ulike team er det planlagt å delta i WeatherTech SportsCar Championship (IMSA), GT World Challenge Europe (GTWCE), FIA World Endurance Championship (WEC) og andre konkurranser i 2024.

Dokumentarserie følger GT3-forberedelsene

Ford lanserer også "Mustang Endurance", en ny dokumentarserie i fem deler som handler om hvordan hele Mustang GT3-teamet, inklusive fabrikkførerne, forbereder seg til det første store løpet i 2024 – Rolex 24 på Daytona.

I serien, som vil kunne sees på Ford Performance sin YouTube-kanal, har de gitt kamera full tilgang og du kan følge alt som skjer av forberedelser forskjellige steder i verden.

Her blir du tatt med på hele prosjektet bak kulissene – fra utvikling av bil og motor til folkene som får det til å skje. Underveis går ikke alt som planlagt. Det dukker også opp tøffe utfordringer før alt ender opp i den siste episoden - med GT3-debuten i det ikoniske 24-timers løpet i Daytona i januar.

Dennis Olsen i Ford Performance
Dennis Olsen i Ford Performance
Dennis Olsen i Ford Performance
Dennis Olsen i Ford Performance
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Ford Performance Mustang GT3
Powered by Labrador CMS