Bilsport

Emil Gjerdrum og teamsjef Stefan Mücke

Norsk 15-åring i internasjonal Mercedes-satsing

15 år gamle Emil Gjerdrum fra Asker skal kjøre Mercedes-AMG GT4 for det tyske toppteamet BWT Mücke Motorsport.

Publisert Sist oppdatert

Emil Gjerdrum har signert kontrakt med teamet BWT Mücke Motorsport og vil kjøre en Mercedes-AMG GT4 i to forskjellige løpsserier. Det norske talentet blir også en del av BWT Mücke Motorsport Driver Development Program som er støttet av Mercedes-AMG.

Få dager etter sin 16-årsdag skal den norske tenåringen debutere i en Mercedes-AMG GT4 på sesongåpningen i GT4 European Series på Monza i Italia. I denne serien vil han kjøre ytterligere fire løp på Spa-Francorchamps og Hockenheim og konkurrere mot betydelig eldre og mer erfarne sjåfører.

Parallelt med dette vil Gjerdrum også kjøre full sesong med 12 løp teamet i det tyske mesterskapet, ADAC GT4 Germany. Løpene kjøres parallelt med DTM som har omkring 100.000 tilskuere hver løpshelg.

– Jeg er veldig takknemlig for denne fantastiske muligheten. BWT Mücke Motorsport og Mercedes-AMG er blant de virkelig store navnene i motorsportens verden, og det er stort å få være en del av dette, uttaler Emil.

– Jeg har allerede vært på flere tester i fjor, og kom akkurat tilbake fra testing på Portimao banen i Portugal som forberedelse til årets sesong. Jeg kan nesten ikke tro at jeg skal kjøre en så rå bil med over 550 hk og toppfart over 260 km/t på alle disse kjente banene rundt om i Europa. Hovedfokuset i år er førerutvikling samt å bli kjent med teamet, bilen og banene, så håper jeg resultatene kommer etter hvert.

Som så mange andre motorsportutøvere startet Emil med gokart, og i 2020 og 2021 ble han tatt ut til å representere Norge i FIA Karting Academy Trophy, der han konkurrerte med deltakere fra 50 andre land.

I 2022 gikk han fra gokart til bil og konkurrerte i fem forskjellige klasser, både i Norge og internasjonalt.

Han deltok i ADAC Tourenwagen Junior Cup i Tyskland, GT4 i Racing-NM, samt B-Zero og Formel Ford i Norge. Han gjorde også et innhopp i Formel Basic og deltok i norgesmesterskapet der han sikret seg en sølvmedalje.

I løpet av høsten 2021 ble Gjerdrum invitert til å kjøre flere tester i Europa med Mercedes-AMG GT4 og teamet BWT Mücke Motorsport, og nå har teamet besluttet å satse på det norske talentet.

Emil Gjerdrum
Emil Gjerdrum i test på Portimaso
Emil Gjerdrum
Emil Gjerdrum
Powered by Labrador CMS