Maud Angelica Behn

Trygg Trafikk

Maud Angelica er årets refleksdesigner

Kunstner og forfatter Maud Angelica Behn har designet årets refleks for Trygg Trafikk. Målet er å få enda flere til å bruke refleks i trafikken.

Publisert Sist oppdatert

Den unge kunstneren takket ja til oppdraget fra Trygg Trafikk i våres og har brukt tiden flittig for å designe sin første refleks.

– Vi er takknemlig for at Maud Angelica ville være årets refleksdesigner. Hun er en tydelig stemme for de sårbare i samfunnet, og det passer perfekt med den sårbarheten vi ser hos myke trafikanter. Det skal være trygt i trafikken, også for de mykeste trafikantene. Vi tror at Maud Angelicas refleksdesign vil bidra til det, sier Ann-Helen Hansen kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk.

Ønsker at flere bruker refleks

Kunstneren selv er takknemlig for oppgaven og håper hennes bidrag kan gjøre det enda tryggere for gående i trafikken.

– Det virket som en veldig gøy og fin ting å være med på. Det er viktig å passe på hverandre og holde hverandre trygge inn i vinternatten. Jeg har alltid prøvd å være trygg i trafikken. Nå som jeg har begynt å kjøre selv, skjønner jeg hvor viktig det faktisk er og hvor lite man ser i mørket når man kjører. Jeg husker en kjøretime der vi skulle prøve å se hvem som hadde refleks og ikke. De aller fleste manglet refleks. Jeg skulle ønske flere folk gikk med refleks, sier den unge designeren.

Treøyde katter

Behn har over lengre tid brukt treøyde katter som motiv i egen kunst og på sin Instagram-profil. De samme elementene er med når hun nå har designet splitter nye reflekser.

– Jeg elsker katter og følte den treøyde katten passet med refleksen. Det å kunne se inn i mørket og smyge seg rundt og passe på som en katt. Det er fint hvordan man kan bruke kunst til å holde seg trygg! Når alt er bekmørkt, så kan du med refleks bli til kunst som lyser opp i mørket, forklarer Behn.

Under halvparten av voksne bruker refleks

Trygg Trafikks nasjonale reflekstellinger viser at under halvparten av voksne husker refleks. Bruken har sakte, men sikkert økt de siste årene, men ikke fort nok.

– Vi er glade for at flere og flere husker refleks, men det er liten tvil om at mange kunne vært mye flinkere til å gjøre seg synlig i mørket, mener Hansen i Trygg Trafikk.

– Husk refleks! Og husk å minne hverandre på å gå med refleks, avslutter kunstneren.

Årets refleksdesign kan kjøpes her: https://reflexprodukter.no/

Årets refleksprodukter fra Trygg Trafikk
Årets refleksprodukter fra Trygg Trafikk
Årets refleksprodukter fra Trygg Trafikk
Årets refleksprodukter fra Trygg Trafikk
Powered by Labrador CMS