Isabell Rustad
Isabell Rustad

Talent imponerer i Porsche

Isabell raskest på banen

Det var duket for festhelg under Porsche Festivalen på Rudskogen Motorsenter da det svenske Porsche-mesterskapet med blant andre Isabell Rustad kjørte på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

Et av sesongens store høydepunkt for Isabell Rustad var mesterskapsrunden i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på hjemmebane på Rudskogen. Rustad som representerer HTB Racing og NMK Hadeland og kjører for Fragus Motorsport var klar for å gi hjemmepublikummet valuta for pengene.

– Jeg har gledet meg hele året til å komme til Rudskogen og Porsche-festivalen. Det å kjøre foran 10.000 tilskuere var utrolig gøy, forteller Isabell som gjorde sine saker svært godt på Rudskogen Motorsenter.

Andreplass på hjemmebane

I race nummer 1 var det tykk og fuktig tåke og det ble gambling på hvilke dekk man skulle starte på. De fleste, inkludert Isabell, startet på slicks og derfor havnet hun litt bakpå fra start etter at hun måtte være forsiktig i de første svingene. Hun falt ned til femteplass, men etter hvert tørket det opp og dermed kunne Isabell Rustad etter gode forbikjøringen kjøre inn som nummer to i mål bak William Siverholm som til nå har vunnet samtlige race i klassen.

– Det ble litt nytt for meg med våt bane ettersom jeg ikke har kjørt på det tidligere, men etter hvert fikk jeg opp tempoet og det var utrolig moro å kjøre inn som nummer to, smilte hun.

Ny banerekord

I løp nummer to startet Rustad i tredje startspor og kom seg ut som nummer fire. Etter noen runder kom hun seg forbi teamkamerat Jonas Sjöström, og i jakten på å ta igjen andreplassen satte Isabell opp et høyt tempo. Hun satte løpets raskeste runde på 1.26.047 som også er banerekord i Porsche Sprint Challange Scandinavia på Rudskogen. Men dessverre, på den aller siste runden, røk det en aksling i girkassa som gjorde at hun måtte bryte løpet og se alle konkurrentene suse forbi en etter en.

– Det var utrolig kjedelig, for jeg hadde virkelig lyst til å få med nok en god plassering. Heldigvis holder jeg andreplassen i mesterskapet på tross at vi måtte bryte, forteller hun.

– Det å sette raskeste rundetid tid på Rudskogen i denne klassen var utrolig moro. Det viser at jeg har tempoet når jeg kjenner banen godt, smiler ungjenta.

Heldig for Norge var at Ole William Nærsnes tok seieren og brøt dermed Siverholms seiersrekke denne sesongen. Nå venter finalehelgen i mesterskapet på Mantorp Park 22. og 23. september der Rustad håper å kunne sikre sølvet i mesterskapet. Til å være «Rookie» har Isabell imponert med å være på seierspallen på alle banene hun har kjørt på i år.

– Jeg skal gjøre så godt jeg kan, men det er mange som har lyst til å avslutte sesongen sterkt så det blir en viktig og spennende finale hvor målsetningen er å være på pallen der også sier Isabell.

Men før siste finale i Porsche Sprint Challenge Scandinavia skal Isabell konkurrere i Bilsporttalentet 2023 hvor hun skal konkurrere mot fire gutter i ulike disipliner den 19.-20. september. Vinneren av Bilsporttalentet vinner 300.000.- til videre motorsport satsing. Vinneren blir offentliggjort på Norges Bilsportforbunds Bilsport galla den 2 desember.

Isabell Rustad i aksjon på Rudskogen
Isabell Rustad i aksjon på Rudskogen
Powered by Labrador CMS