Isabell Rustad

I mammas fotspor

Vandrepokal til Isabell Rustad

Familien Rustad har fått mange utmerkelser for sine prestasjoner innen motorsport, og i helgen fikk Isabell Rustad samme pris sin mor Lisbeth Jørgensveen Rustad mottok for nøyaktig 30 år siden.

Publisert Sist oppdatert

At familien Rustad er en dedikert NMK- og bilsportfamilie som har preget norsk motorsport i flere generasjoner, er det ingen tvil om. Nå begynner også familiens yngste utøver å samle priser for sine prestasjoner på racerbanen.

Isabell Rustad som kjører for NMK Hadeland har hatt en meget sterk sesong med tredjeplass i GT3-klassen av Sprint Challenge Scandinavia og femteplass i klassen GT5 i Racing NM.

De sterke prestasjonene ungjenta fra Harestua har hatt denne sesongen gjorde at hun i helgen mottok NIF`s Vandrepokal for kvinner i 2023. Denne prisen er gitt i jubileumsgave av Norges Idrettsforbund (NIF) til Norsk Motorklubb (NMK) og deles ut på NMKs Lands-/Sportsmøte hvert år.

STOLT: Isabell Rustad mottok i helgen NIF`s vandrepokal for kvinner i 2023. Det unge racerbiltalentet var stolt og takknemlig for å få prisen. Ekstra moro var det at mamma Lisbeth Jørgensveen Rustad mottok samme pris for 30 år siden.

– Utrolig moro å få samme pris som mamma fikk for 30 år siden og jeg er utrolig stolt og takknemlig over at NMK rangerer mine resultater og prestasjoner til denne prisen, sier Isabell.

30 år etter

For nøyaktig 30 år siden mottok nemlig mamma Lisbeth Jørgensveen Rustad prisen. Lisbeth kjørte bilcross og rallycross og har siden vært aktiv medlem av NMK Fluberg. Dette gjør at dette er første gang både mor og datter har fått denne prisen og det var ekstra moro for familien.

– Jeg husker selv hvor stolt jeg var den gangen jeg fikk den prisen i 1993 og ser at Isabell stråler av stolthet. Ikke minst over alle gratulasjoner på sosiale medier. Ekstra gøy er det jo at vi er eneste mor / datter som har vunnet denne prisen, og det vekker gode minner fra min egen tid som aktiv, sier mamma Lisbeth

Det er NMKs hovedstyre som utdeler NIFs vandrepokal til den kvinne som har hevdet seg best sportslig innen motorsporten på 2 eller 4 hjul i gjeldende år. Pokalen deles ut for ett år og kan vinnes ubegrenset antall ganger, heter det i statuttene for prisen. Vinneren får i tillegg til odel og eie en plakett som et varig minne på at vandrepokalen er tildelt.

NMK i familien Rustad

Det er ikke bare damene i Familien Rustad som har mottatt priser for sin innstas innen motorsporten. Gjennom de siste 30 årene har Tommy Rustad mottatt flere priser, to av de største utmerkelsene er som «Årets bilsportutøver» både i 1994 og i 2000. Familien har også i sine år som bilsportutøvere vært aktive medlemmer av NMK. Pappa Tommy har også blitt hedret tidligere ved å motta Norsk Motor Klubbs gullmerke for sine sportslige prestasjoner.

– For å drive aktivt med bilsport må man være medlem av en klubb tilknyttet Norges Bilsportforbund og for oss har det vært viktig og helt naturlig å være tilknyttet NMK som er den største demokratiske organisasjonen og selve grasrota innen motorsport, sier pappa Tommy Rustad.

Powered by Labrador CMS