Norges mest solgte

Silje Starheim med Leaf nr. 75.000 i Norge
Silje Starheim med Leaf nr. 75.000 i Norge
Silje Starheim med Leaf nr. 75.000 i Norge

75.000 Nissan Leaf i Norge

Nissan Leaf ble introdusert i 2011. I dag markerte de at bil nummer 75.000 ble levert til kunde hos Mobile Skøyen.

Publisert Sist oppdatert

eafFor ti år siden var det norske elbil-markedet så å si ikke-eksisterende. Flere nisjeaktører hadde forsøkt seg med varierende suksess. Så, høsten 2010 tok Nissan sats og introduserte verdens første masseproduserte elbil i det japanske og amerikanske markedet.

Leaf var utviklet som elbil fra bunnen av. Den ble lansert i Norge høsten 2011 og ble umiddelbart varmt omfavnet av elbil-hungrige nordmenn.

Endelig tilbød markedet en elbil som kunne erstatte fossilbiler i kompaktklassen med hensyn til brukervennlighet og pris. Dog med begrenset rekkevidde.

Det tok ikke lang tid før bilen ble et alminnelig syn på norske veier. I 2013 ble den Norges tredje mest solgte personbil, og det ble klart at Nissan traff markedet godt lenge før andre bilprodusenter for alvor hadde elektrifisering på agendaen.

Generasjon to av Leaf fikk sin europeiske presselansering i Oslo. Modellen inntok markedet i starten av 2018 og endte med å bli landets mest solgte bil det året. For første gang i historien og hvor som helst i verden gikk en elbil helt til topps på salgsstatistikken.

Med 75.000 eksemplarer er Nissan Leaf fortsatt Norges mest solgte elbil gjennom tidene. Bilen har utviklet seg gjennom årene – ikke minst når det gjelder rekkevidde. Originalen hadde en batteripakke på 24 kWt mens den nå tilbys med inntil 59 kWt.

I dag kunne Nissan feire utlevering av Leaf nummer 75.000 i Norge med kake, blomster og festtaler. Silje Starheim fikk overrakt jubileumsbilen av forhandler Mobile Skøyen.

- Nissan Leaf er en sterk historie her i Norge. Det er jo sjelden at en bilmodell har et såpass langt og godt liv, sier kommunikasjonssjef Stian Thrane hos den norske Nissan-importøren.

- Det som er spesielt gledelig er at bilen nå i 2022 fortsatt selger godt, og ikke minst at kundene er veldig fornøyde.

Powered by Labrador CMS