Årets Drivaksel 2023. Fra venstre Torstein Eriksen, Hans Erik Mortensen, Glenn Mellegaard og Ole Christian Veiby

Bilsportgallaen:

Årets Drivaksel: Hans Erik Mortensen

Hans Erik Mortensen fra NMK Verdal/Levanger er kåret til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport. Den gjeve prisen fikk han under Bilsportforbundets Bilsportgalla på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Over 850 gjester var til stede da en glad og overrasket Hans Erik «Hanse» Mortensen ble utropt til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport. Den populære trønderen høstet stor jubel og applaus fra den store forsamlingen. Det var verdensmester og norgesmester for kartlesere i rally, Torstein Eriksen, og norgesmester i rallycross, Ole Christian Veiby, som overrakte Hans Erik prisen på vegne av Norsk Bilsport.

Kåringen av ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraften i bilsporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som gjennom frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for sporten. Bilsportforbundet fikk i år forslag på 15 ildsjeler fra hele landet.

– All idrett er totalt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement og drift av klubber og anlegg. Noen legger ned en innsats utover det man kan forvente, og Hans Erik er en av disse. Det har vært en imponerende utvikling i NMK Verdal/Levanger de siste årene, ikke minst på Verdal Motorsenter hvor det er stor aktivitet. Det er et lagarbeid å drive klubbvirksomhet, men Hans Erik Mortensen skal ha mye av æren i sin klubb, sier NBFs president Glenn Mellegaard.

Om du spør en av dem som kjenner Hans Erik godt, så vil de nok si at han er en stille mann som ikke tar stor plass eller gjør mye ut av seg selv. Men han er alltid i bakgrunnen, klar for å fikse absolutt alt når et lite eller stort problem oppstår. En sosial kamerat som alltid har en god replikk på lur vil de nok også si. At han er en godt likt ildsjel, er det ikke tvil om. Ikke bare i sin egen klubb. Hans Erik går ikke av veien for å ta i et tak også hos andre. Han er blant annet sentral i avviklingen av EM- og VM-runde i rallycross på Stjørdal.

Det synlige beviset på at man er «Årets Drivaksel» er selvfølgelig en drivaksel!

Powered by Labrador CMS