BILSPORTTALENTET 2023: Karl Peder Nordstrand får overrakt det synlige beviset for at han er Bilsporttalentet 2023 av NBF-president Glenn Mellegaard

Bilsportgallaen:

Karl Peder Nordstrand: Bilsporttalentet 2023

Karl Peder Nordstrand (16) fra Vang og klubben NMK Hamar kunne juble da det lørdag ble avslørt at nettopp han er vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2023».

Publisert Sist oppdatert

Det var under Bilsportforbundets Bilsportgalla lørdag at vinneren av årets konkurranse ble utropt. Tobias kunne motta jubel og applaus fra over 850 gjester, og at han var en populær vinner var det ikke tvil om.

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt 19.-20. september, har både Karl Peder og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. Lørdag ble den offentliggjort og da kunne rallyføreren fra Vang motta den gjeve premien til en verdi av 300.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene er gjennom flere krevende tester, med juryens skarpe øyne på seg hele tiden.

Finalen gikk over to dager, en dag på Gardermoen Motorpark og en dag på Vålerbanen. Det ble konkurrert i bilcross, crosskart, simulatorkjøring, gokart, racing med Porsche og en fysisk test. I tillegg ble deltakerne vurdert ut fra en presentasjon om seg selv som de fremførte.

– Det var et utrolig høyt nivå på finalistene i år, og de imponerte alle sammen i alle øvelser. Karl Peder Nordstrand var den som imponerte mest. Han var utrolig god i alle disipliner, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Til tross for at han bare er 16 år gammel, har Karl Peder Nordstrand allerede en lang karriere bak seg i Norsk Bilsport, og etter hvert også internasjonalt. Han har hevdet seg i toppen i sine klasser i crosskart i en årrekke, og er allerede i gang med en rallykarriere. Han er foreløpig for ung til å kjøre rally i Norge, men deltar i de baltiske landene Latvia, Litauen og Estland. Der har han i år imponert stort i en Skoda Fabia Rally2 sammen med kartleser Jørn Listerud.

Karl Peder Nordstrand

Norges Bilsportforbunds samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, HTB Racing, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS.

Powered by Labrador CMS