Møller Bil Motorsport med teamets Audi RS3 LMS

Møller Bil Motorsport

Norsk team satser videre i Tyskland

To førsteplasser og tre andreplasser sikret Møller Bil Motorsport klasseseier i 2022, og nesten 200 gjester og 20 gjestemekanikere fikk en opplevelse for livet. Nå er planen lagt for 2023.

Publisert Sist oppdatert

Etter over to år på sidelinja grunnet pandemien, var Møller Bil Motorsport tilbake i Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) i fjor – hvor teamet deltok i utvalgte løp gjennom sesongen. Samtlige løp kjøres på den legendariske racerbanen Nürburgring Nordschleife, som er verdens lengste racerbane på hele 24,4 kilometer.

Siden det var lenge siden teamet hadde vært i aksjon, var det knyttet stor spenning til hvordan sesongens prestasjoner ville bli. Etter fem løp kunne imidlertid teamet skilte med to førsteplasser og tre andreplasser, og sammenlagtseier i «Nimex Team Trophy» – etter en av teamets beste sesonger noensinne.

– Vi endte opp med å markere oss svært godt på banen og resultatlistene, og det er all grunn til å si oss fornøyde med sesongen vi har lagt bak oss. Og aller viktigst – vi hadde med nesten 200 gjester og 20 gjestemekanikere som fikk en opplevelse for livet, sier Marius Misfjord.

Han har vært teamsjef i Møller Bil Motorsport de siste årene, og med ny sesong på trappene takker han nå for seg.

– Det har vært noen fine år med mange hyggelige opplevelser, og jeg takker så mye for det gode samarbeidet, sier Misfjord.

– Gleder oss

Der Misfjord gjennom å være teamsjef har fungert som «altmuligmann», fordeles oppgavene nå på flere personer i Møller Bil, hvor COO for servicemarkedet, Espen E. Wiik, overtar det overordnede teamsjef-ansvaret.

– Vi gleder oss til ny sesong, og fortsetter med Audi RS 3 LMS-en som vi har konkurrert med de siste sesongene. Bilen fungerer godt – spesielt med de justeringene som ble gjort mot slutten av fjorårs-sesongen, sier Wiik.

Teamet skal dermed også fortsette å konkurrere i TCR-klassen, og målet er å levere gode opplevelser både på banen og for de rundt 40 gjestene som er med på hvert løp.

– Jeg vil takke Marius for det ansvaret og den rollen han har tatt i Møller bil Motorsport over mange år, og håper han blir å se i kulissene i mange år til, sier Wiik.

Klare for test

Sjåførene i teamet vil også forbli de samme, og dermed blir det Atle Gulbrandsen, Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Anders Lindstad som blir å finne bak spaken på Audi-en på «The Green Hell».

– Vi ser frem til en ny sesong, som sparkes i gang for alvor med test i mars. Der er ambisjonen å både få noen runder under beltet slik at vi blir kvitt litt «rattrust», og finne riktig oppsett før første løpet i april, sier Schjærin.

Her skal det også kvalitetssikres at bilen fungerer optimalt, etter at det har blitt gjennomført vedlikehold i løpet av vinteren. Noen deler er også byttet ut, for å sørge for at bilen er «race ready».

I fjor var første året hvor Møller Bil Motorsport samarbeidet med Bonk Motorsport og Lothar Christen, som drifter og vedlikeholder løpsbilen. Dette gode samarbeidet videreføres i 2023.

De fem løpene som Møller Bil Motorsport skal delta i er som følger:

• NLS runde 3 - 14. april

• NLS runde 4 - 16. juni

• NLS runde 5 - 7. juli

• NLS runde 7 - 22. september

• NLS runde 8 - 6. oktober

Powered by Labrador CMS