Trihawk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Trihawk
Dersom du hører om, for det første en trehjuling som er stappfull av, for det andre, obskure franske komponenter – opphengning fra Renault 5, styring fra en Renault 9 og motor fra en Citroën GS – ville du da trodd at den kom fra USA?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Men det gjør den, California. Og er egentlig et praktfullt kjøretøy. Starten er forresten enda praktfullere. Lou Richards, en av herrene bak eventyret, ville gjerne teste ut tre-hjuls konseptet så han tok en 2 CV (vi er fremdeles i USA) og modifiserte den. Kan du tenke deg at du tar en slik bil, fjerner taket, legger et hjul i midten bak, og så presser du bilens sider mot hverandre bakover, slik at ovenfra blir den seende ut som en trekant? Dette var Escargot, fremdeles fire dører og helt 2CV forfra, men ellers noe av det underligere du kan finne i katalogen over modifiserte sitroner.

Men med dette som utgangspunkt ble det bygget noe virkelig moderne. Temmelig mye New Edge design i form av et åpent ”kar” med frittstående forhjul med sykkelskjermer og en hekk som løfter seg slik at nesten hele bakhjulet synes. Gode dimensjoner på frontruten som helt klart burde klare å holde regnet borte selv i 160. Og igjen møter vi et tyngdepunkt så lavt at selv om det slipper bak kjører denne sirkler like fort som en Countach.

Dessuten møter vi her den eneste trehjulingen i verden som har vært gjennom den gamle amerikanske 30 miles-pr-hour front-kollisjonstesten. Alle punktene, ratt-inntrengning, fører-beskyttelse, frontruteramme og bensinsystem, besto prøven med glans.

Men det ville være synd å reprodusere den testen i virkeligheten, for selv om Trihawk har vært med oss i mer enn 20 år, er det nok ikke noe særlig over 200 som er bygget. Helt klart en bil med samleverdi.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: