Rekord-besøk i Detroit - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Rekord-besøk i Detroit
Siden amerikanerne har stengt Detroit-utstillingen nå, er det kanskje på tide at vi også gjør det. Med melding om rekordbesøk og begrunnet håp om bedre fasiliteter om en stund.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif
Det er vel ikke bare vi som har oiet oss over fasilitetene i Cobo Hall, der Detroit-utstillingen finner sted. Antakelig den mest primitive plassen hvor en stor internasjonal bilutstilling arrangeres.

Selv rett borti gata, i Chicago, byr de på meget bedre utstillingsmuligheter, og selv om man i år både hadde utvidet noen trapper, og satt opp noen nye innganger er Detroit en løen utstilling hva anlegg angår. Det gjør også at det må være frustrerende å presentere de store nyhetene – en halv time hadde man på Dodge Tomahawk, så måtte folk fly videre, simpelthen fordi det er for få store nok lokaler hvor fabrikkene kan ha sine spesialintroduksjoner. Hadde ikke Cadillac fortalt at det var en virkelig sensasjon på gang, hadde ikke folk trukket helt ned til opera-lokalene, derved gikk de nemlig glipp av introduksjoner både i forkant og etterkant.

Men nå skal det bli bedre, lover byens myndigheter. Det første som skal skje er at man utvider dagens områder med nybygg, slik at utstillingsarealet øker med 30-40 prosent. Det vil i realiteten si at de imøtekommer det behovet som lå på bordet for 10 år siden. Og på sikt er det et visst håp om å rive den nesten 50 år gamle Cobo Arena og bygge et moderne utstillingsområde helt ned mot elven.

Men det haster. Da Detroit utvidet siste gang, i 1989, falt dette sammen med at utstillingen virkelig tok av i størrelse og betydning. Da var dette utstillingsområdet rangert som nr. 3 i USA. Så kom de andre etter. For fem år siden lå de på 7. plass, nå er de nummer 12 og om noen år er de ikke blant de tyve på topp. Og gjett om både Chicago og Los Angeles bruker dette som argumenter for å få bilfabrikkene til å tenke seg om.

Detroit er inne i en god periode nå, så man skal ikke se bort fra at de klarer å finne de 300 millionene (dollars) som er nødvendig for den store utvidelsen. Men, som mange sier, størrelsen er ikke alt. Det hadde nok ikke vært dumt samtidig å se seg om etter et annet tidspunkt enn snøstormenes januar.

På den annen side: i den grad man lager bilutstillinger for publikum og ikke en eksponeringskåt industri og bortskjemte journalister, later det til at det ikke er noe sterkt behov for å gjøre noe med Detroit. I år hadde de nye besøksrekorder igjen. Med 50.000 flere enn i 2000 endte man på 810.699 betalende. På den ene enorme dagen, lørdag etter åpningen, klarte man å pakke inn 142.864 mennesker der. Da kan jeg garantere at det har vært ganske tett der.

Ellers er alt ved det gamle igjen. Stanley Cup besitterne, Red Wings vant den siste kampen sin, mot Canucks, og har endelig kunnet begynne å spille hjemme igjen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: