Tucker - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Tucker
Det er galt å påstå at Tucker er den eneste filmen der en bil spiller hovedrollen. Men det er vel den eneste helaftens spillefilm som dreier seg om veksten og kollapsen av et bilmerke. Det ble film bare fordi Francis Ford Coppola og George Lucas, director og producer, hadde Tucker-dilla.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Egentlig er vel ikke historien enestående. Et misforstått geni som vil lage et produkt som går uttapå alle andres og som mislykkes totalt, selv om ettertiden gir ham maks applaus. Preston Tucker var en slik mann, som ville utfordre den etablerte amerikanske bilindustrien med sine progressive konstruksjoner. Historien er fra 1948 mens filmen er 40 år nærmere oss.

Det er mulig dette er en fin og vakker film om en romantisk drømmer som ikke ville noen noe vondt, men for meg er dette først og fremst en film om en spennende bil. Nå ble det ikke bygget mer enn ca. 50 av disse bilene – og på filmen får du inntrykk av å se alle femti. Bare et par av dem er ekte (blant dem Coppolas egen).

Resten er glassfiber-replikaer bygget på Ford Galaxy chassiser, og det er verd å merke seg at i dag leveres det byggesett slik at du kan bygge bilen din om til en Tucker. Enten bare ved å flytte karosseriet, eller ved en fullstendig ombygging slik at du får komplett Tucker-oppskrift med motoren bak og svingaksler.

Motoren bak ja, også her har trivia-spottere store stunder. En Tucker som ble snudd på taket er ikke en av Galaxy-påbyggene, men er bygget opp av en Studebaker fra 50-årene. Se godt etters så vil du se at her er det motor foran og lang kardang-aksel – nettopp noen av de elementene Tucker kjempet mot.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: