Volvo 850: Volvo 850: Klassisk herregårdsvogn - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Volvo 850: Klassisk herregårdsvogn
BRUKTBIL: Volvo 850 er utrolig ettertraktet som bruktbil. Alderen til tross (bilene ble solgt fra 1993–96) er særlig stasjonsvogn populær.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i BIL  4 - 2004.

Og mens bilene kostet rundt 350.000 kroner da de var nye, kan man i dag få bilene til halv pris. Volvo 850 er kjent for meget høyt sikkerhetsnivå, god kvalitet og bra kjøreegenskaper.

Det var mye problemer med bilene da de ble lansert i 1992 (stasjonsvogn i 1993) og det gikk så langt at Volvo i all stillhet skiftet gearkasser. Uten at kundene fikk beskjed, ble de skiftet gratis når bilen var på service.

Pass på
En av de svake tingene med Volvo 850 har vært elektriske feil som ofte har sin hovedårsak i ladespenning og batteri. Sjekk at det elektriske anlegget har god kvalitet og tåler en lang og kald vinter.

De første årgangene (fra 1993) hadde gearvansker. Det førte til at feilene ble utbedret på garantien. Flere kunder opplevde at gearkassen måtte skiftes to ganger. Sjekk gearingen på bilen, særlig ved å skifte gear raskt. Da skal man ikke høre noen form for “skrapelyd”. Må du skifte gearkasse kan det koste deg dyrt, regn med minst 30.000 kroner.

Se etter at dørene sitter godt festet til karosseriet. Det skal ikke være noen former for bulker rundt festepunktene. Det er nødvendig å sjekke bremseslangene ekstra grundig. Volvo 850 er en riktig “kjøreglad” bil, derfor er det klokt å be noen sjekke om stabilisatorstaget foran er uskadet.

Priser og tilbud
Det er langt mellom gode Volvo 850 stasjonsvogn. Det er en bil mange vil beholde og nødig kvitter seg med.

– Volvo 850 er et strålende alternativ til en ny småbil, mener en Volvo-selger. For bilene hadde høyt sikkerhetsnivå og var langt foran sin tid innen komfort og kvalitet. Volvo 850 ble en suksess (særlig stasjonsvogn), og det kan bruktbilkjøperne utnytte.

Prisene varierer veldig. Ifølge “Norske Bruktbilpriser” ligger prisene på bilene registrert i 1992 og 1993 langt lavere enn senere modeller. De eldste Volvo 850 koster rundt 120.000 kroner for sedan og ti prosent mer for stasjonsvogn.

For årgangene 1994 og 1995 må du regne med rundt 140.000 kroner for sedan og 165.000 kroner for stasjonsvogn. Er du interessert i turbo eller T5 med 225 hk motor, ligger prisen over 200.000 kroner.

Tips og sjekkliste

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: