Cadillac : 2-liters turbo i ny Cadillac - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
2-liters turbo i ny Cadillac
Cadillac drypper litt mer informasjon om deres kommende “småbil”. Blant annet får den en motor som er ganske uvanlig for en amerikansk muskelbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke lenge siden amerikanere til nød tok til takke med en V6, for egentlig burde det sitte en V8 under panseret, i alle fall i større og mer luksuriøse bilmodeller.

Men selv over dammen begynner folk å forstå at oljebrønnene ikke er uuttømmelige, og derfor aksepterer de fleste nå at mindre motorer er viktige for å senke forbruket og redusere utslippene.

Cadillac skal lansere sin kompakte ATS på den kommende Detroit-utstillingen – en konkurrent til bl.a. BMW 3-serie og Lexus IS, og den får en 2-liters turbo som et alternativ.

SE: Våre spionbilder av Cadillac ATS

Den direkteinnsprøytede motoren får 270 hester, 135 per liter. I tillegg har den et maks dreiemoment på 353 Newtonmeter, hvorav minst 90 prosent er til stede i området mellom 1500 og 5800 omdreininger.

Turboen har twin-scroll design for å spre boosten over et stort register og den leverer et trykk på inntil 20 pund.

- Den er responsiv og har krefter på lager når du trenger dem, men sørger likevel for god drivstofføkonomi, noe som vil gjøre ATS konkurransedyktig på globale markeder, sier Mike Andersson, sjefsingeniør med ansvar for 2,0T-motoren.

Cadillac ATS kommer på markedet neste sommer, og som alternativ til turbomotoren kan den også leveres med to normalt pustende alternativer – en 2,5-liters firer og en 3,0-liters V6.

SE VIDEO OM DEN NYE MOTOREN:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: