BMW : BMW utvider i USA - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
BMW utvider i USA
BMW investerer tungt i sitt amerikanske anlegg. Det skal gi plass til en ny toppmodell i SUV-familien.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

BMW bygger sine SUVer i USA, nærmere bestemt i Spartanburg i South Carolina, hvor de har etablerte seg allerede i 1994. Her produseres X3, X5 og X6 samt M-versjonene av de to sistnevnte. Og fra denne uken går også X4 på båndet her.

Fabrikken har i dag en kapasitet på 300.000 biler i året, men nå invester BMW en milliard dollar for å kunne øke produksjonen med 50 prosent fra 2016.

Styreformann Norbert Reithofer var til stede ved anlegget for å overvære produksjonsstarten av X4, og røpet samtidig planene om å utvide X-familien med ytterligere et nytt medlem.

- Med BMW X7 utvikler vi en større modell som skal produseres i Spartanburg for eksport til alle verdenshjørner, avslørte Reithofer. X7 blir en 7-seter som tar opp konkurransen med de største SUV-modellene på markedet, og som nok primært vil finne sine kjøpere i USA.

BMW har i dag 28 fabrikker i 13 land, og Spartanburg blir etter utvidelsen den største med hensyn til produksjonskapasitet.

Ekspansjonen medfører 800 nye arbeidsplasser slik at BMW totalt sysselsetter 8800 personer her. Men med underleverandører og relaterte tjenester gir anlegget indirekte rundt 30.000 arbeidsplasser i regionen.

Ifølge en studie fra det amerikanske handelsdepartementet eksporteres det varer til en samlet verdi av 7,5 milliarder dollar fra BMWs anlegg, noe som gjør BMW-gruppens amerikanske anlegg til USAs største eksportør av kjøretøy.

Første BMW X4 ruller av samlebåndet i Spartanburg:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: