Peugeot : Super-mysterium fra Peugeot - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Super-mysterium fra Peugeot
Peugeot har lagt ut en skikkelig teaser-video som tyder på at de skal ut i Superbil-sfæren igjen. Vi har noen spor.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke lenge siden jeg sto og snakket med han som var ansvarlig for eksteriøret på Peugeots ganske morsomme gatematebil.  

Giovanni Rizzo heter han – New Yorker så god som noen, men nå designer hos Peugeot og gift med Anne-Lise fra Bærum som er barnebokforfatter og har skapt det spesielle universet Alfabetika

Stedet er der Alfabetikaer og Numbriaer (bokstaver og tall) leker sammen med voksne og bar og gjør det moro å lære.

Giovanni Rizzo gjør det på sin side morsomt å følge med hos Peugeot. Han var for eksempel mannen som lot konseptbilen Quartz få en form så den kunne bli Peugeots deltaker i årets Dakar-løp. Hans siste budskap til meg var «If you liked the Dakar racer, stay tuned, there is more coming on that front soon!»

Omtrent samtidig dukket det opp en video på nettet der Peugeots sjefdesigner, Gilles Vidal, fører en blyant og forteller at «dette er noe der Gran Turismo Superbilene møter Sport Prototypene».

Men andre ord – et ganske hårete kjøretøy.

Ikke usannsynlig at Vidals video og Rizzos kryptiske budskap henger ganske tett sammen.

Derfor velger jeg å tro at nå snakker vi om en virkelig bil, ikke en virtuell fantasi, drømt opp for Gran Turismo 6 – og dermed er det lett å gjette på at dette blir en virkelig solid utstillingsmonter for Peugeots nye superbil-drivlinje.

Der snakker vi 1,6-liters turboen som de ganske enkelt henter mer enn 250 hk ut fra, og i en hybrid-versjon legger man på to 85 kW el motorer.

Rundt 500 hk totalt og 730 Nm har de allerede demonstrert i en 308 R HYbrid,men det er klart at en slik kruttpakke fortjener en innpakning som er oppsiktsvekkende nok til å fortelle at her er det noe oppsiktsvekkende.

I racing-utgaven av 308, med disse motorene, kan du velge mellom flere kjøremodii, Track, der for eksempel elmotorene er inne når du akser, eller Hot Lap, der alle motorene er i gang samtidig.

Jeg regner med at Vidals og Rizzos kommende superbil beholder denne drivlinjeoppskriften, for da slipper jeg å tenke på den. Da kan jeg nøye meg m ed å drømme om hvordan den nye skapningen kommer til å se ut.

Jeg setter en femtilapp på at vi kommer til å finne klare spor fra Per Ivar Selvaags Onyx-konsept og hva kan være bedre enn det? 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: