Toyota GT86: GT86 for entusiaster - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
GT86 for entusiaster
Toyota presenterer en potent utgave av sin GT86 i et meget begrenset opplag. Ulempen er at du må til Japan om du skal sikre seg et eksemplar.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er Gazoo Racing, selskapet som drifter Toyotas Le Mans-biler, som står bak den nye modellen. Toyota 86 GRMN, en forkortelse for Gazoo Racing Master of Nürburgring, skal bygges i 100 eksemplarer, men det foreligger altså ingen planer om salg utenfor Japan.

Vi har sett flere heftige spesialutgaver av GT86, sist en rallybil som er klar for innsats neste år

Litt her og litt der
Bilen vi ser her er ikke blant de mest ekstreme. Den har for eksempel ikke pustehjelp fra en turbo. Men nye luftinntak og eksosanlegg sørger likevel for å øke effekten fra opprinnelige 200 hk til 216. Maks dreiemoment er hevet fra 205 til 217 Newtonmeter.

Og som du ser på bildene får den nye aerodynamiske detaljer, som en stor bakving og frontsplitter. Panseret er utført i karbonfiber og noen av vinduene er i pleksiglass. Ved hjelp av flere slike tiltak har Gazoo greid å kutte vekten med rundt 50 kg.

Felgene er fortsatt 17-tommere, men bredden bak er 8 tommer i stedet for 7 tommer rund baut som en standard GT86 har.

Bremsene er også skiftet ut, nå sitter ventilerte skiver i alle hjørner med 6-pots calipere foran og 4-pots bak. Girksassen er også modifisert og har fått tettere steg enn originalen.

Sjeldent syn
GT86 er ingen volumselger i Norge. Hittil i år er det ifølge OFV registrert 21 nye biler, ned fra 24 i fjor. Da får det være en trøst at tvillingen fra Subaru er enda mer beskjeden med 4 biler hittil i år og 19 samme tid i fjor.

Bli med racerfører Masahiko Kageyama en tur på Nordsløyfa. Videoen er morsom, selv om dine japansk-kunnskaper måtte være mangelfulle. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: