Best i klassen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Best i klassen
EuroNCAP har testet 18 nye personbiler i løpet av 2016. Her kan du se hvilke biler som er best i sine respektive klasser.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Tre biler kan skryte av å være best i klassen:

  • Toyota Prius i kategorien Large Family Cars
  • Hyundai Ioniq i kategorien Small Family Cars
  • Volkswagen Tiguan innen Small Off-roaders

Mercedes E-Klasse oppnådde også svært gode resultater, men siden den var uten konkurranse i kategorien Executive Cars kan den ikke smykke seg med tittelen Best i klassen.

EuroNCAP har gjennom årene endret sine kriterier mange ganger, og i dag må en bil være utstyrt med en rekke elektroniske hjelpemidler for å oppnå maksimal score.

Fra 2016 sjekkes automatiske nødbremser som også oppdager fotgjengere. Toyota Prius var første bil som ble testet på dette området. Standardutstyret Toyota Safety Sense fungerte meget bra og klarte å gjenkjenne og unngå å kjøre på fotgjengere.

Dobbel test
Mens «Best i klassen» er basert på bilens standardutstyr var det flere bilprodusenter som benyttet seg av EuroNCAPs nye mulighet til dobbel test. Her testes bilene i rimeligste standardutgave, i tillegg til at de testes med en sikkerhetspakke som selges som tilleggsutstyr.

Vanligvis utgjør sikkerhetspakken AEB (automatisk nødbrems) inkludert fotgjenger-gjenkjenning, og muligheten for dobbel testing ble benyttet innen kategoriene Superminis, Small Family Cars og Pickup.

EuroNCAP mener den doble testingen setter fokus på hvor mye ekstra sikkerhetsutstyr har å si. «Det er forståelig at rimelige biler av konkurransehensyn tilbys uten slikt utstyr, men samtidig viktig å vise bilkunden hva slikt utstyr kan bety for sikkerheten», sier organisasjonen.

Du finner alle detaljer på EuroNCAPs hjemmesider

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: