El-Taxi på plass i Frankfurt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
El-Taxi på plass i Frankfurt
Vi har holdt en viss oppsikt med den nye London Taxien som skal gå på Volt, Ampere og Watt. Den ønsker å være internasjonal og vises i Frankfurt denne uken.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Litt ærbødighet fortjener den elektriske London-taxien som for første gang publikum-vises på bilutstillingen i Frankfurt. Den har nemlig røtter nesten like lange som pionerer som Daimler og Fiat – og meget lengre enn nykommere som for eksempel Volkswagen eller BMW.

Vi har fortalt om dem før, starten i 1896, Unic i de første tiårene av 1900, oppveksten via spesialkonstruerte Austiner på 30-tallet til dagens situasjon der Geely – Volvo-eieren – sitter i førersetet.

De har lenge jobbet med å få den svarte boksen inn i det 21 århundre, og endte opp med sin nye TX5 tidligere i år

Les også: London Taxi på Lillehammer

Men de har åpenbart også jobbet med å gjøre konseptet internasjonalt. De tar nemlig med seg bilen til IAA i Frankfurt for å vise den frem der. Og har helt konkrete planer om å la de første bilene komme i virksomhet i Berlin i løpet av neste år, med Frankfurt og Stuttgart rett etterpå.

Som et ledd i den internasjonale satsingen har selskapet byttet navn fra London Taxi Company til London EV Company – en forkortelse for Electric Vehicle.

Bilen er ganske tysk på innsiden forresten, 110 kW motoren kommer fra Siemens som også har levert mye annet av det elektriske.

Karosseriet med dører som er festet i hver sin ende er bygd helt i aluminium og har plass til seks passasjerer pluss bagasje og har en innebygd rampe som gjør det enklere å få rullestoler på plass.

Og siden du spør: jo, den nøyer seg fremdeles med 835 centimeter svingdiameter.

Bilen bygges i en helt ny fabrikk nær Coventry, der Geely har investert 400 millioner euro. Kapasiteten er på 20.000 enheter i året.

Noen pris har vi ennå ikke hørt, men kanskje vi får beskjed i Frankfurt (de sier £ 177 per uke for leasing i UK). Men de lover i hvert fall 130 kilometer ren el-rekkevidde og 650 med den rekkeviddeforlengeren bilen leveres med.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: