Mercedes-Benz : Mercedes viser kompakt elbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Mercedes viser kompakt elbil
Mercedes skal i årene fremover lansere en rekke nye elbiler. I Frankfurt får vi en forsmak på en utfordrer i kompaktklassen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

«Stamfar for ny Mercedes-familie» var overskriften da vi for et år siden omtalte Mercedes Generation EQ i forbindelse med Paris-utstillingen. Den modellen var SUV-basert og skal i produksjon innen dette tiåret er omme.

Men Mercedes har langt større planer for sin elbilpark som innen 2022 skal bestå av minst ti helelektriske modeller. EQA er forsmak på en bil på størrelse med dagens A-Klasse.

Elmotorer på begge aksler skal sørge for en samlet effekt på inntil 200 kilowatt (drøye 270 hestekrefter) og de antyder en rekkevidde på inntil 400 kilometer med en batteripakke på 60 kWh.

Modellen kan lades via induksjon eller veggboks, og den vil være klargjort for fremtidens hurtiglading – noe som er et savn ved dagens elektriske B-Klasse som uansett synger på siste vers

Mercedes har rustet opp fabrikken sin i Bremen for produksjon av elbiler, og første modell ut blir EQC som skal baseres på konseptet vi møtte i Paris i fjor.

Avsløringen av navnet er et signal på at Mercedes vil benytte samme bokstaver som i dag for å definere størrelsen på bilen, anført av EQ som blir fellesnavnet på den elektriske familien.

At bilen de viser i Frankfurt heter EQA antyder at den blir det minste medlemmet, men trenger du enda mindre plass kan du jo gå for en elektrisk Smart

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: