Mazda 3: Dette kan bli neste Mazda3, kommer i 2019 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Dette kan bli neste Mazda3, kommer i 2019
TOKYO: Dette er en sniktitt på neste generasjon av Mazda3, presentert som konseptet KAI på Tokyo Motor Show.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Naturligvis vil ikke Mazda si at dette er skissen til neste Mazda3 med antydet lansering rundt 2019, men hva skal ellers hensikten være med å teste ut designelementer på en kompaktbil med stor bakluke for et stort hjemmepublikum om det ikke var for å sende signaler og forberede kundene på hva som kommer?

Tidligere i høst gikk Mazda ut med detaljer om Skyactiv X-teknologien, bensinmotorteknologien og arkitekturen de legger til grunn for kommende biler. Du kan lese detaljert om det her.

KAI konseptet står på Tokyo Motor Show og er det andre fluepapiret til Mazda ved siden av lekre Vision Coupé. På japansk betyr KAI pioner, og Mazda3 er jo nettopp pioneren i Mazda-porteføljen.

Det snakkes ofte om hvor historisk VW Golf er med røtter tilbake til 1974. Husk da at Mazda 323 kom rett etterpå, i 1977, og skulle hjelpe Mazda noen år senere til å bli det mest kjøpte bilmerket i Norge. Overgangen til navnebetegnelsen 3 handler kun om et navnebytte, og ikke noe annet.

Når erstatteren for dagens Mazda3 trolig kommer i 2019, blir den Mazdas første modell på en ny, skalerbar plattform. Men selv om bensinmotorteknologien allerede er kjent, kommer ikke Mazda til å skrote dieselmotorene.

Selv om det ikke ble sagt direkte i Tokyo, arbeider Mazda med en ny Skyactiv X dieselmotorfamilie. Sannsynligvis debuterer den i neste Mazda3. Mazda er for øvrig blant de få som selger biler med dieselmotor i Japan.

Det har i noen tid vært kjent at Mazda og Toyota jobber sammen om elektrisk motorteknologi.

Det som ikke er fullt så godt kjent er at da Mazda så el-skriften på veggen, gikk de i gang med å utvikle en egen batterielektriske bil. Denne debuterer i 2019, og er ikke en del av samarbeidet med Toyota.

– Vi vet ikke mer om denne elbilen enn at mer informasjon er lovet i 2018, sier Mazdas norske kommunikasjonssjef Petter Christian Grüner Brinch.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: